Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2017 - Anul XXII, nr. 179 (6595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Ambulanţa Suceava, găsită de DSP cu salvările murdare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Staţia Suceava a Serviciului de Ambulanţă Judeţean  (SAJ)a fost atenţionată de inspectorii sanitari asupra igienei deficitare a autospecialelor de tip A utilizate pentru transportul pacienţilor şi a primit termen până în luna septembrie să remedieze deficienţele. În caz contrar, instituţia va fi amendată.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că verificarea substaţiilor Serviciului de Ambulanţă Judeţeană, SMURD şi a serviciului de ambulanţă privat Ambu-Life a fost solicitată de Ministerul Sănătăţii, luna trecută. Controlul a vizat condiţiile igienico-sanitare generale, modul de gestionare a deşeurilor, dotarea staţiilor, a maşinilor şi echipamentele din dotarea autospecialelor. În urma verificărilor, a spus dr. Sădean, cel mai bine s-au prezentat staţiile de ambulanţă din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi serviciul privat Ambu-Life. La polul opus, s-a plasat Ambulanţa Suceava.

“Pot să pun o notă în plus pentru staţiile de ambulanţă de la Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, care au fost foarte bine găsite, în toate privinţele: condiţii igienico-sanitare, dotări, echipamente, instruirea personalului. În rest, vă pot spune că multe maşini sunt învechite în parcul auto, mai ales la Suceava, unde sunt trei maşini care au vreo 800.000 de kilometri, una se apropie chiar de un milion de kilometri. E vorba de ambulanţele care asigură transportul pacienţilor, nu cele de urgenţe”, a subliniat dr. Sădean.

 

Şeful SAJ: Personalul de la Ambulanţă este insuficient şi cel existent este suprasolicitat

Întrebat despre deficienţele descoperite la Suceava, şeful Serviciului Control în Sănătate Publică a  precizat că în unele autospeciale de tip A, destinate transportului pacienţilor, starea de curăţenie nu era corespunzătoare, iar scaunele şi tărgile erau degradate şi murdare.

De cealaltă parte, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a explicat că personalul este încă insuficient, iar cel existent este suprasolicitat, ceea ce face ca turele să fie acoperite cu dificultate şi să apară probleme cu asigurarea curăţeniei. Dr. Lăzăreanu a arătat că ambulanţele de tip A sunt foarte vechi, nu se închid etanş, şi din acest motiv intră praf în interior, însă au fost situaţii de neglijenţă, în sensul în care, la sfârşitul turei de 12 ore, pe fondul oboselii, nu au fost debarasate ambalajele sau pet-urile din maşină.

Dr. Lăzăreanu a arătat că, din momentul preluării mandatului de manager al SAJ Suceava, a atras atenţia personalului cu privire la asigurarea şi menţinerea curăţeniei în autospeciale, chiar dacă acestea sunt vechi.

Parcul auto al SAJ Suceava are în dotare 27 de autospeciale de tip B şi două de tip C care asigură urgenţele, iar o alta necesită reparaţii foarte costisitoare, în timp ce din totalul celor 20 de maşini de tip A sunt funcţionale doar 6, restul având norma de casare depăşită.

“Aşteptăm, cum aşteaptă toată ţara, noile ambulanţe”, a mai spus dr. Lăzăreanu, cu menţiunea că sunt judeţe care au aproximativ aceeaşi suprafaţă şi populaţie ca Suceava, dar care au în dotare cu 15-20 de maşini mai mult. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţa Suceava, găsită de DSP cu salvările murdare.
 Vizualizări articol: 2231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambulanţa Suceava, găsită de DSP cu salvările murdare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei