Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2016 - Anul XXI, nr. 254 (6367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Pădurar cercetat pentru trei infracţiuni, după ce a împuşcat fără autorizaţie un mistreţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, angajat ca pădurar la un ocol silvic bisericesc privat, este cercetat de poliţişti pentru comiterea a trei infracţiuni, sub acuzaţia că a împuşcat un mistreţ fără a avea autorizaţie de vânătoare. Joi seară, în jurul orei 20.00, poliţiştii au primit o informaţie cu privire la faptul că în zona unui drum forestier din comuna Straja s-a auzit un foc de armă, fiind vorba probabil de un act de braconaj.

„Imediat a fost constituită o echipă operativă, inclusiv cu participarea poliţiştilor specialişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În urma anchetei demarate poliţiştii l-au identificat pe Vasilică Fodor, în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în comuna Putna, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Privat Bisericesc Ilişeşti.

„S-a deplasat singur, cu autoturismul proprietate, pe fondul cinegetic nr. 31, denumit Straja, având asupra sa cele două arme de vânătoare. Ajungând pe drumul forestier Boul, a văzut un mascul mistreţ, a oprit maşina, a coborât şi a tras asupra acestuia cu o armă de vânătoare, doborându-l, fără a avea autorizaţie de vânătoare pentru fondul respectiv”, rezultă din cercetările poliţiştilor.

Bărbatul avea asupra sa două arme de vânătoare pe care le deţine legal, conform permisului de armă în calitatea sa de pădurar.

Poliţiştii au deschis în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uz de armă fără drept”, ,,braconaj” şi „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar pentru fondul cinegetic respectiv”.

În cadrul acţiunii în flagrant poliţiştii au ridicat şi un cuţit, o toporişcă şi cartuşe de vânătoare. De asemenea, permisul de vânătoare şi cele două arme de vânătoare au fost ridicate pe bază de dovadă, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii au identificat şi exemplarul de mistreţ împuşcat, care a fost predat unei asociaţii de vânătoare.

Armele urmează a fi supuse unei expertize criminalistice, pentru a se proba că s-a tras cel puţin cu una dintre acestea. Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava continuă ancheta.

Poliţiştii au anunţat că vor continua acţiunile de monitorizare şi verificare, pentru ca activităţile sportive sau cele de pescuit şi vânătoare să se desfăşoare în condiţii de deplină legalitate şi de siguranţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurar cercetat pentru trei infracţiuni, după ce a împuşcat fără autorizaţie un mistreţ.
 Vizualizări articol: 5694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pădurar cercetat pentru trei infracţiuni, după ce a împuşcat fără autorizaţie un mistreţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei