Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2016 - Anul XXI, nr. 254 (6367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obstacole vii

Cum se poate muri pe un drum naţional din Suceava: vaca şi calul se plimbă pe şosea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident rutier care s-a soldat cu patru răniţi uşor, dar care putea avea consecinţe mult mai grave, s-a petrecut joi seară, pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, după ce un şofer s-a trezit în mijlocul drumului cu o vacă pe care a evitat-o intrând pe contrasens. Accidentul s-a înregistrat în jurul orei 19.30, între Păltinoasa şi Ilişeşti. Ca detaliu deloc de neglijat am putea să amintim că la locul accidentului, pe DN 17, a ajuns la un moment dat şi un cal pe care un tânăr se afla călare. Ajuns aproape de maşini, tânărul a coborât de pe cal şi l-a condus mai departe pe jos. Nici animalul şi nici tânărul nu aveau vreun element reflectorizant. Victime sigure la deplasarea pe timp de noapte. Din păcate, astfel de acte inconştiente pot face însă şi alte victime, din rândul şoferilor care se deplasează regulamentar şi nu au cum intui că pe un drum naţional-european pot avea parte de astfel de surprize.

 

A evitat bovina şi a intrat în maşina de pe contrasens

Revenind la accident, Doru M., în vârstă de 44 de ani, din municipiul Suceava, conducea un autoturism Fiat Bravo, dinspre Gura Humorului. În maşină mai erau încă doi bărbaţi. Toţi trei sunt jandarmi şi se întorceau, cu o maşină personală, de la subunitatea de la Gura Humorului spre Suceava.  

În afara comunei Păltinoasa, spre Ilişeşti, în apropiere de intersecţia spre Ciprian Porumbescu, bărbatul a observat târziu pe partea carosabilă o vacă. Pentru a evita coliziunea a virat brusc la stânga, maşina pântrunzând pe sens opus, unde a intrat în coliziune cu un Opel Corsa, condus regulamentar dinspre Suceava de o femeie din Gura Humorului, care era singură în maşină.

 

Şoferiţa implicată în accident: „După ce am intrat în coliziune, vaca a trecut printre noi”

Femeia care conducea Opelul a confirmat că pe carosabil era o bovină: „Deodată am văzut două faruri în faţă, iar în momentul următor airbagurile mi-au sărit în faţă. După ce am intrat în coliziune, vaca a trecut printre noi, am văzut şi eu animalul”.

La faţa locului au ajuns pompieri de la Detaşamentul Suceava, cu echipaj SMURD şi de Descarcerare, care au acordat primul ajutor celor patru oameni. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav.

 

Poliţiştii consideră că şoferul a circulat imprudent 

Deşi pasagerii din Fiat au relatat că bovina a fost acroşată, animalul nu a mai fost găsit la faţa locului. Foarte probabil a fugit în pădurea din apropiere.

Interesante sunt şi concluziile preliminare ale poliţiştilor referitoare la accident: „Din cauza conducerii imprudente, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic pe timp de noapte, conducătorul auto nu a observat în timp util apariţia pe partea carosabilă a sensului său de mers a unei bovine”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. Cum bovina nu a fost identificată este puţin probabil ca proprietarul să poată fi găsit şi luat la întrebări.

Cei doi conducători auto au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală şi continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

 

Tragedii pe DN 17, cu animale în drum şi căruţe nesemnalizate

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat joi nu este o excepţie pe DN 17. Animalele şi căruţele nesemnalizate au provocat adevărate tragedii pe acest drum care traversează numeroase localităţi.

Nu mai departe de luna august a acestui an, o femeie a murit în condiţii groaznice, străpunsă de lemnele dintr-o căruţă nesemnalizată. Accidentul s-a petrecut la Ilişeşti. Femeia era pasageră, pe locul din dreapta faţă, în maşina condusă de soţul său. Autoturismul Dacia Logan a izbit frontal o căruţă nesemnalizată, care staţiona şi avea o încărcătură de lemn ce depăşea cadrul atelajului. Lemnele au intrat în parbrizul maşinii prin dreapta şi nu i-au lăsat nici o şansă de a scăpa femeii.

Şi mai recent, în septembrie, tot pe DN 17, între Frasin şi Molid, un bătrân de 71 de ani, care traversa drumul ducând un cal de căpăstru, a fost accidentat mortal de un şofer care l-a văzut târziu. Bărbatul a trecut prin loc neregulamentar şi nu s-a asigurat suficient, fiind atent să stăpânească animalul. În urma impactului violent cu bătrânul şi animalul, şoferul a suferit şi el leziuni, dar şi un atac de panică. 

Un cal care se plimba pe DN 17 în plină noapte avea să producă o triplă tragedie în 2009. În iulie 2009, pe DN 17, la Stroieşti, trei oameni aveau să moară după ce microbuzul cu care se deplasau a intrat în capul de beton al unui podeţ. Accidentul a avut loc la ora 4.00 dimineaţă, pe întuneric, iar maşina a lovit mai întâi un cal care se afla pe carosabil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se poate muri pe un drum naţional din Suceava: vaca şi calul se plimbă pe şosea.
 Vizualizări articol: 8723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cum se poate muri pe un drum naţional din Suceava: vaca şi calul se plimbă pe şosea5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu comentati aiurea trimis de
(31 oct 2016, 04:00:07
In iulie 2015 ,pe la ora 2.30 noaptea,eram in trecere prin Pasul Tihuta.
Am avut si eu merea surpriza de a ma trezi cu 2 cai in mijlocul drumului si doar
Dumnezeu stie cum am facut sa trec printre ei fara consecinte...ma ia fiorul
numai cand i-mi aduc aminte...
Concluzie :Romania e plina de inconstienti...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei