Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2016 - Anul XXI, nr. 253 (6366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Cortegiul socialisto-liberal, spre Crăciunul din 11 decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cad din cer ploi nesfârşite. Meteorologii britanici, acomodaţi cu o climă ceţoasă, prin care se vede greu, spun că România va trăi trei luni lungi de ploaie care, spre Crăciun, se va preschimba în zăpadă. Carevasăzică, tăiem porcul, cei care-l avem, între nămeţi, despicând cu lopata drumul spre coteţul vietăţii condamnate de bunătatea noastră creştină. Au început, până la sărbătoarea democratică a votului, care cade anul ăsta în 11 decembrie, demonstraţiile festive de protest. În Piaţa Universităţii protestează, zgribuliţi în corturi, unioniştii de peste Prut şi vreo doi inşi găsiţi unionişti din motive de frig dincoace de mal. Prietenul meu Grigore Vieru, ocupat să cânte dragul lui de limba română şi frica de a nu vinde pridvorul casei părinteşti, nu cred că s-ar fi găsit printre ei fiindcă el se bătea scriind abecedare, singurele care nu erau în chirilice. Unirea, în care am crezut în '90 şi putea fi făcută într-o zi, dacă Rusia instalată la Chişinău şi Bucureşti, prin românii ei moscoviţi, nu era mai tare şi nu se opunea, era gata azi şi n-avea nevoie de corturi. Mai mult, citesc alandala texte contradictorii din care nu mai înţeleg nimic. Cică ăi care demonstrează pentru unire ar fi puşi de cei care nu vor unirea! Na-ţi-o frântă că ţi-am dres-o! Cititorul meu, care-i deştept, va pricepe, fireşte, cu înţelepciunea lui care nu se lipeşte de mine.

 Socialiştii ies în stradă pentru a da jos guvernul Cioloş pe care, culmea, chiar ei îl susţin. Dacă ridică un singur deşt de comandă Dragnea, Cioloş şi toţi tehnocraţii se desministeriază brusc, prin votul celor mulţi din parlament, persoane ascultătoare de şef şi indiferente la votantul în general ignorant, ca să nu zic, citând un politician de calibru, socialist şi el, imbecil.

Liberalii se sumeţesc şi ei cu ieşirea în stradă, dar nu mai ajung din lipsă de autobuze, fiindcă ăia de au firme transportatoare au primit semnal să nu transporte liberali la Bucureşti. Adică şi ăia sunt în solda socialiştilor! Și eu care credeam, fraier din nou, că patronii, inclusiv de roţi cauciucate, sunt liberali. E o mare bătălie de ameninţări cu ieşirea în stradă. Crivăţul e socialisto-liberal. Alizeul, care se dă şi el taifun, e Băsescu. Fireşte, mai piuie câte un partiduleţ că adună mulţimile, televizoarele se clatină de vocile  ample ale liderilor, dar mulţimile sunt, numeric, de amploare purtătorilor de carnete care nu-s tipărite încă.

   Da, e o toamnă care a adunat toate broboanele din cer şi le-a dat drumul pe tobogan, să inunde seceta de astă vară. Cortegiul socialisto-liberal se bate cu o anume blândeţe să dea jos guvernul Cioloş, unii, şi să-l ţină în picioare, alţii. Adevărul e că nici socialiştii şi nici liberalii nu par sinceri în ce fac. Mint şi ei ca toată lumea politică. America, de la care învăţăm şi luăm toată ziua notiţe, are şi ea probleme cu minciuna politicienilor. De unde ştiu asta? Din presa lor care, fireşte, minte şi ea. Teatrul de marionete e spre a distra nedumeririle mele şi a le încurca. Mai multe coafeze îmi lucrează freza şi meşterii cu andreaua politică îmi fac cadou un ciorap de mână, care să-mi ţină de cald până la creştet, ţinând loc şi de ochelari. Rămas, ca de obicei, fără vedere, ca un eschimos băgat integral în blana netransparentă a renilor,  merg la vot. Mă cheamă patria, mă cheamă cortegiul socialisto-liberal, dispersat şi unit ca un furnicar care nu poate trece iarna decât împreună. Proviziile de ronţăit sunt în muşuroiul comun. La mulţi ani! Mai e niţel şi vine Crăciunul din 11 decembrie când nu se taie porc. Despre alegători, nicio grijă! Se înjunghie singuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cortegiul socialisto-liberal, spre Crăciunul din 11 decembrie.
 Vizualizări articol: 3288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cortegiul socialisto-liberal, spre Crăciunul din 11 decembrie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei