Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Tudor Ganea, trimis trei ani şi jumătate la închisoare pentru partide de sex cu o fată de 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul în care au fost judecaţi Tudor Filip Ganea şi tatăl acestuia, colecţionarul Constantin Sergiu Ganea, într-un dosar care a plecat de la actele sexuale întreţinute de primul cu o fată de doar 12 ani, s-a încheiat ieri la Curtea de Apel Suceava. Magistraţii instanţei superioare i-au mărit pedeapsa lui Tudor Filip Ganea, de la doi ani şi şase luni, cât stabilise Judecătoria Suceava, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Ganea va sta după gratii trei ani şi jumătate pentru că a întreţinut relaţii sexuale în repetate rânduri cu o fată care la primul contact sexual nu împlinise nici măcar 13 ani. Grav este şi că fata a fost îmbătată şi a ajuns la spital în stare de inconştienţă.

Tatăl lui Tudor Ganea, Constantin Sergiu Ganea, care a încercat să intervină cu bani pe lângă mama fetei, a primit un an şi două luni de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de şase ani de zile.

În cazul ambilor, deciziile sunt definitive.

 

Cum s-a ajuns de la colecţii de antichităţi la sex

Cazul lui Tudor Ganea şi al tatălui său, primul asistent la Spitalul Judeţean şi al doilea cunoscut colecţionar de antichităţi, fost colonel, şochează de la un capăt la altul.

Din ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava rezultă că Tudor Filip Ganea avea 34 de ani în anul 2012, când a început o relaţie cu minora în vârstă de 12 ani, ce provine dintr-o familie care locuieşte în zona centrală a municipiului Suceava. Cei doi s-au cunoscut în următorul context: Constantin Sergiu Ganea, colecţionar de numismatică şi antichităţi, s-a cunoscut cu membrii familiei fetei, de la care a achiziţionat în mai multe rânduri monede şi alte obiecte de colecţie.  La un moment dat, Tudor Ganea a cunoscut-o, în zona Pieţei Mari, pe minora cu care avea să înceapă o relaţie.

Cei doi şi-au schimbat numerele de telefon, iar fata l-a contactat, propunându-i să se întâlnească. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au stabilit că Ganea nu a respins din start relaţia, cum era normal, ci treptat chiar a încurajat-o.

 

Au făcut sex timp de şase luni, până când o întâlnire s-a terminat prost din cauza alcoolului

Minora de 12 ani, care provine dintr-o familie săracă, s-a îndrăgostit şi spera că Ganea o va lua de soţie.

În cadrul anchetei s-a stabilit că între cei doi s-au consumat acte sexuale repetate, în perioada mai - octombrie 2012. Fata, care a declarat şi ulterior că era îndrăgostită de Ganea şi spera să aibă un copil cu el, nu le-a spus nimic celor de acasă şi probabil că relaţia ar fi continuat destul timp. Pe 3 octombrie 2012 însă, o întâlnire amoroasă s-a terminat prost, după ce Ganea a cumpărat o sticlă de votcă şi una de vin, pe care le-a consumat cu fata, înainte de actul sexual. Pe fondul consumului exagerat de alcool, fetei i s-a făcut rău, devenind inconştientă. Panicat şi dându-şi seama că părinţii fetei sunt deja alarmaţi, Tudor Ganea a urcat-o în autoturismul său şi a lăsat-o în faţa porţii casei fetei, pe strada Mirăuţi. Mama tinerei a fost martoră la moment, însă Ganea nu a stat prea mult de vorbă cu ea. I-a spus femeii că a găsit-o pe fată beată în parc şi a adus-o acasă. La scurt timp, minora a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, iar cazul a fost sesizat Poliţiei municipiului Suceava.

Minora a recunoscut în faţa anchetatorilor că nu a fost violată, iar partidele de sex s-au consumat repetat, cu voia ei, de 2-3 ori pe săptămână, în apartamentul lui Tudor Ganea. În aceste condiţii inculpatul a fost pus sub acuzare pentru act sexual cu un minor în formă continuată. Circumstanţele agravante sunt însă multiple: vârsta foarte fragedă a fetei, relaţiile repetate, dar şi faptul că a fost încurajată să consume alcool în mai multe rânduri.

 

Cum s-a apărat fără succes Ganea

Pe parcursul anchetei, Ganea a negat majoritatea acuzaţiilor. El a declarat că a fost asaltat de minoră cu telefoane şi propuneri indecente şi că s-a întâlnit cu ea doar pentru a o convinge că nu este bine că s-a îndrăgostit de el. Ganea a mai declarat că fata i-a spus că are vârsta de 16 ani.

Judecătorii care au analizat rechizitoriul procurorilor au reţinut că inculpatul putea să realizeze uşor că tânăra nu avea 16 ani, arătând că acesta cunoştea foarte bine că era elevă de gimnaziu şi nu de liceu.

 

Cum a ajuns inculpat şi tatăl lui Tudor Ganea

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, şi tatăl lui Tudor Ganea, Constantin Sergiu Ganea, a ajuns inculpat în dosar. Acesta s-a deplasat la un notar public, unde a efectuat un înscris notarial, prin care i-a dat 6.000 de euro mamei minorei. Suma era, chipurile, un împrumut pe care Ganea îl restituia prin notar. Mama tinerei a mai primit spre folosinţă şi un autoturism Suzuki Vitara. Anchetatorii au arătat că aceste foloase aveau rolul să le facă pe femeie şi pe fiica acesteia să-şi schimbe declaraţiile date în faţa organelor de urmărire penală, în sensul de a-l disculpa pe Tudor Ganea. Fata urma să declare că a făcut sex în mod repetat cu alţi bărbaţi, pe care nu îi cunoaşte. Mama acesteia nu a acceptat însă acest troc până la capăt, astfel că, atunci când Constantin Sergiu Ganea i-a mai oferit 2.000 de euro, a anunţat Poliţia şi s-a organizat un flagrant.

Mama minorei a declarat în faţa judecătorilor că a luat sumele de bani şi maşina, considerând că acestea i se cuvin pentru „ruşinea fetei”, nicidecum pentru a-şi schimba declaraţiile.

 

A sperat să obţină o pedeapsă cu suspendare, însă a luat mai mult

Tudor Ganea a sperat să obţină o pedeapsă cu suspendare la Curtea de Apel, astfel că a făcut apel împotriva sentinţei Judecătoriei Suceava, care stabilise că trebuie să stea doi ani şi jumătate după gratii. Surprinzător sau nu, instanţa superioară i-a mărit pedeapsa cu încă un an de închisoare.

În cazul lui Sergiu Ganea, Curtea de Apel a mărit termenul de încercare, de la patru ani şi două luni la şase ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tudor Ganea, trimis trei ani şi jumătate la închisoare pentru partide de sex cu o fată de 12 ani.
 Vizualizări articol: 13094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Tudor Ganea, trimis trei ani şi jumătate la închisoare pentru partide de sex cu o fată de 12 ani3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei