Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Sindicalişti suceveni propun ca directorii de şcoli să fie aleşi de profesorii unităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţul Ministerului Educaţiei privind concursurile de directori de şcoli a stârnit numeroase reacţii, astfel că în unele judeţe deja se anunţă boicotarea concursului prin neparticipare, în timp ce câţiva parlamentari cer amânarea lui până vara viitoare.

De asemenea, nu au întârziat să apară noi propuneri privind modalitatea de desemnare a managerilor şcolari, Traian Pădureţ, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro-Educaţia” Suceava, sugerând că cea mai bună variantă este ca directorii de unităţi şcolare să fie aleşi de consiliile profesorale şi validaţi de consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare. Pădureţ susţine că această variantă este cea mai rapidă, implică cele mai mici cheltuieli, neperturbând activităţile de la clasă.

De asemenea, desemnarea directorilor de către oamenii şcolii nu ar avea influenţe politice mari, mai susţine Pădureţ.

„Nu ar fi deranjat nici programul elevilor, nu ar fi puşi nici candidaţii să memoreze tâmpenii şi să completeze teste, itemi <de perspicacitate> şi ar căpăta importanţă şi faptul că aceste persoane fac parte dintr-o categorie de <experţi în management educaţional>. Și ar da faliment şi firmele care deja au apărut pe internet, firme disponibile să fabrice dosare pentru candidaţii la funcţia de director, inclusiv adeverinţe de participare la cursuri de management în străinătate. Nouă ni se pare foarte simplu, domnilor politicieni! Mă tem însă că politicul îşi va face treaba mai departe, că actuali miniştri, foşti miniştri, actuali şi foşti sindicalişti vor face jocuri politice”, a declarat Traian Pădureţ.

Acesta este de părere că cine va câştiga această luptă la nivel naţional va da un semnal pentru viitorul şcolii româneşti, respectiv menţinerea politizării sau încercarea depolitizării învăţământului.

„Totuşi aşa o mare presiune pe şcoală, pe funcţiile de directori, nu a mai fost parcă niciodată! Cine va avea de pierdut? Bineînţeles că tot şcoala va pierde! Politicienii, toţi, fără diferenţe de culoare, văd doar interesul lor imediat. Uită cu totul de interesul copilului, al societăţii, uită de <prioritatea naţională>! Unii chiar se fac că nu ştiu despre ce e vorba, încât am impresia că ne cam iau de proşti! Cred că e momentul să demonstrăm mai departe că ştim ce vrem de la şcoală, noi cei implicaţi direct în învăţământ”, a mai completat Pădureţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicalişti suceveni propun ca directorii de şcoli să fie aleşi de profesorii unităţii.
 Vizualizări articol: 2416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sindicalişti suceveni propun ca directorii de şcoli să fie aleşi de profesorii unităţii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aberatie sindikakalista trimis de
(21 sep 2016, 13:15:06
Ideal ar fi ca directorul sa fie din afara unitatii scolare fiindca majoritatea au tot felul de rude aduse care alaturi de pupatorii de dosuri formeaza o mare majoritate.
Doar in felul asta poate progresa cat de cat scoala, astfel de directori urmand a lua masuri nediscriminatorii, fara a mai proteja acolitii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei