Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Urmări

„Copilu”, alias Constantin Nistor, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constantin Nistor, zis „Copilu”, de 46 de ani, din Vicovu de Sus, a fost trimis în judecată zilele trecute pentru comiterea a patru infracţiuni, „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „contrabandă” după un eveniment care s-a soldat cu decesul unei persoane.

Accidentul provocat de „Copilu” s-a înregistrat în noaptea de 11 spre 12 iulie, în zona „Caraula”, din localitatea Straja.

„S-a stabilit că locul producerii accidentului este situat pe DJ 209 D, pe raza comunei Straja, în apropierea limitei cu comuna Brodina, mai exact în zona <Caraula>, accidentul având loc într-o curbă la dreapta pe sensul de deplasare Brodina–Straja, autoturismul marca Audi A8 fiind găsit răsturnat pe cupolă pe partea stângă a sensului de deplasare Brodina - Straja, pe partea carosabilă, aproximativ perpendicular pe DJ 209 D, prezentând mai multe avarii, în special în partea din stânga faţă. Autoturismul marca Dacia SuperNova a fost identificat pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare Straja - Brodina, direcţia sa de deplasare, în afara părţii carosabile, în şanţ, prezentând avarii la toate elementele de caroserie, fiind distrus în totalitate, la faţa locului nefiind identificate urme de frânare, ceea ce duce la concluzia că autoturismul marca Audi A8, circulând cu viteză excesivă, a tăiat curba, pătrunzând pe contrasens”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Ca urmare a vitezei excesive, „Copilu” nu a mai putut controla autovehiculul marca Audi A8, iar în urma impactului a rezultat moartea lui Traian Olecsiuc, de 45 de ani, din Ulma, şoferul de pe Dacia SuperNova.

 

„Copilu” a fugit de la locul faptei, iar mai apoi s-a predat la poliţie

Autoturismul marca Audi A8 care era condus de „Copilu” figura ca înmatriculat în Marea Britanie, numai că i s-au montat plăcuţe cu numere de înmatriculare irlandeze, aceasta fiind o practică generalizată în zona Vicov prin care cei care transportă ţigări de contrabandă fac tot posibilul să fie găsiţi cât mai greu sau chiar deloc de poliţişti.

Imediat după ce a comis accidentul mortal, Constantin Nistor a fugit de la locul faptei, dar după aproximativ două ore s-a prezentat singur la Poliţia din Vicovu de Sus şi s-a predat.

În timp ce „Copilu” era fugar, la locul accidentului au ajuns mai multe echipaje de poliţie şi au început cercetările.

„Lângă autoturismul marca Audi A8, pe partea carosabilă au fost identificate mai multe pachete şi cartuşe de ţigarete, marca Marble, fără timbru fiscal, de provenienţă extracomunitară. Procedându-se la verificarea interiorului autoturismului marca Audi A8, pe scaunul stânga-faţă a fost identificat un colet ce conţinea pachete de ţigarete, marca Marble, fără timbru fiscal, de provenienţă extracomunitară. De asemenea, în portbagajul autoturismului marca Audi A8 au fost identificate cinci colete care conţineau pachete de ţigarete, marca Marble, fără timbru fiscal, de provenienţă extracomunitară. În partea nordică, în zona împădurită au fost identificate trei colete care conţineau pachete de ţigarete, marca Marble, fără timbru fiscal, de provenienţă extracomunitară. S-a procedat la inventarierea cantităţii totale a pachetelor de ţigarete găsite la faţa locului, fiind identificate 4.845 de pachete de ţigarete marca Marble, fără timbru fiscal, de provenienţă extracomunitară, care din modul în care erau dispuse rezultă că au fost transportate de conducătorul autoturismului marca Audi A8 şi se aflau în interiorul acestuia în momentul producerii accidentului”, se arată în acelaşi rechizitoriu al procurorilor rădăuţeni.

Prejudiciul creat prin comiterea infracţiunii de contrabandă constând în contravaloarea accizelor şi taxelor vamale neachitate este în cuantum de 54.772 de lei, sumă cu care Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi s-a constituit parte civilă în procesul penal.

 

„Copilu”, trimis în judecată în decembrie 2015 într-un dosar cu prejudiciu de 6 milioane de lei

Constantin Nistor este deja trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava alături de alte nume sonore, atât de pe plan judeţean, cât şi de la nivel naţional. Actul de sesizare a instanţei, respectiv Tribunalul Suceava, s-a produs în decembrie 2015 pentru fapte comise în 2010.

Este vorba de un dosar „mamut”, de peste 1.600 de file, în care procurorii au adunat un probatoriu care cuprinde peste 60 de acte materiale – fapte. Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, s-a constituit parte civilă împotriva inculpaţilor, cu un prejudiciu de peste 6 milioane de lei (60 de miliarde de lei vechi).  

Conform anchetei procurorilor, liderul grupării era Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, cunoscut în perioada activităţii infracţionale (2010) pentru că organiza la nivel naţional concursul „Miss Piranda”, fiind un personaj extrem de influent în această lume în care se învârt mulţi bani. Tot în acest dosar va fi judecată şi Roxana Dana Rotar, cântăreaţă de manele, cunoscută drept „Prinţesa Ardealului”.

Pe lista inculpaţilor se mai regăsesc George Tărâţă, din Vicovu de Jos, zis „Cuşu”, dar şi Mihai Vicovanu, din Fălticeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Copilu”, alias Constantin Nistor, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi contrabandă.
 Vizualizări articol: 6386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Copilu”, alias Constantin Nistor, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi contrabandă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei