Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Noi talente

Preselecţii pentru Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava organizează joi, 22 septembrie, de la ora 18:00, în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, preselecţii pentru toate cele patru voci: sopran, alto, tenor, bariton/bass. În urma audiţiilor, organizatorii speră să găsească persoane talentate, dornice să facă parte dintr-un cor bisericesc şi cu disponibilitate pentru repetiţii, concerte şi deplasări în ţară şi în străinătate. Studiile muzicale nu sunt obligatorii, însă reprezintă un plus.

Repertoriul Coralei „Ciprian Porumbescu” cuprinde atât cântece specifice muzicii bisericeşti, cât şi arii din muzica cultă naţională şi internaţională. Piesele abordate au menirea de a atrage publicul spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenţiei muzica corală românească care a reuşit de-a lungul timpului să se impună pe mari scene europene.

Dirijorul coralei, pr. prof. Lucian Tablan-Popescu, este absolvent al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj şi este profesor la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolit Dosoftei” din Suceava. Părintele Tablan-Popescu este deţinător a peste 150 de diplome şi medalii la concursuri naţionale şi internaţionale, cele mai importante dintre acestea fiind medaliile de aur câştigate la European Choir Games&Grand Prix of Nations, în Magdeburg, Germania, 2015. Graţie muncii şi devotamentului celor 30 de membri activi, coordonaţi de managerul coralei, prof. Ionuţ-Vichentie Ilisoi, au fost posibile colaborări internaţionale de succes, soldate cu turnee în străinătate. În ultimii şase ani, istoria coralei s-a îmbogăţit cu nu mai puţin de 100 de concerte în ţări precum Elveţia, Franţa, Italia, Germania şi Belgia.

Ultima reprezentaţie în diaspora a fost în aprilie 2016, atunci când coriştii suceveni au concertat în sala Senatului Parlamentului Bavarez din Munchen şi s-au bucurat de un real succes. „Corala mixtă <Ciprian Porumbescu> se află sub binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, şi colaborează cu Colegiul Naţional <Ştefan cel Mare>, în cadrul coralei activând în număr mare atât foşti cât şi actuali elevi ai colegiului, acest lucru fiind o dovadă clară a valorii şi profesionalismului cu care se abordează cultura la prestigiosul colegiu sucevean”, ne-a spus managerul coralei, Ionuţ-Vichentie Ilisoi.

Pentru informaţii despre activitatea şi realizările coralei, puteţi să luaţi legătura cu managerul Ionuţ-Vichentie Ilisoi, la telefon 0743 880 485. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preselecţii pentru Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 1514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preselecţii pentru Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei