Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

MicroDIAB

Universitatea din Suceava a accesat un proiect de cercetare de peste două milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a accesat un proiect în valoare de două milioane de euro în domeniul cercetării medicale, cu aplicaţii în prevenţia şi controlul diabetului de tip 2.

Proiectul este cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, urmând să se desfăşoare pe o perioadă de patru ani.

Potrivit prorectorului Mihai Dimian, „investiţia este menită să contribuie la dezvoltarea unui nou Laborator de biologie moleculară şi metagenomică, susţinerea a şase noi cercetători în cadrul USV, publicarea a două cereri de brevete şi a 11 articole ştiinţifice, dezvoltarea a şase parteneriate şi depunerea a patru propuneri de proiecte pentru Competiţia Orizont 2020”.

Dimian a mai menţionat că în cadrul competiţiei de proiecte au fost depuse 204 proiecte de către universităţi, institute de cercetare, spitale, precum şi de către societăţi comerciale private, fiind selectate pentru finanţare 53 de proiecte. Cu 91 de puncte, cel depus de Universitatea suceveană, sub coordonarea prof. univ. dr. Mihai Covaşă, s-a situat pe poziţia 23 (locul 4 în domeniul depus).

”Merită poate menţionat că nici un alt proiect depus de universităţile din regiune (incluzând universităţile din Iaşi) nu a fost selectat pentru finanţare în cadrul acestei competiţii”, a specificat Dimian.

Echipa care a lucrat la elaborarea propunerii de proiect este formată din prof. univ. dr. Mihai Covaşă, prof. univ. dr. Mihai Dimian, lector univ. dr. Magdalena Lungu, conf. univ. dr. Oana Geman şi Luciana Nimigean.

Pe lângă obiectivele de cercetare fundamentală şi aplicată, proiectul prevede şi achiziţia de echipamente de cercetare şi consumabile în valoare de peste 3.500.000 de lei şi dezvoltarea primului laborator de metagenomică şi biologie moleculară din zonă. „Deşi aflată la început de drum, cercetarea medicală din universitate înregistrează un succes major ce sperăm că va determina dezvoltarea unui grup de referinţă pe plan naţional şi internaţional”, arată Dimian, prorector responsabil de cercetarea în USV.

Valoarea totală a proiectului este de 9.331.538 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 8.377.220,16 lei, 7.073.724,70 de lei reprezentând cofinanţarea Fondului European de Dezvoltare Regională, iar 1.303.495,46 de lei reprezentând cofinanţarea Guvernului României. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava a accesat un proiect de cercetare de peste două milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Universitatea din Suceava a accesat un proiect de cercetare de peste două milioane de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei