Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pregătiri de proteste

Sindicaliştii SANITAS din judeţul Suceava au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Sindicală Judeţeană SANITAS Suceava a convocat liderii săi din unităţile sanitare, medico-sociale şi de asistenţă socială din judeţ pentru demararea acţiunilor premergătoare grevei generale, informează preşedintele filialei sindicale, Romică Balan, printr-un comunicat de presă. Primul pas a fost făcut în data de 19 septembrie a.c., când a început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă.

USJ SANITAS Suceava are aproximativ 2.100 de membri în 13 organizaţii afiliate, în toate unitățile medicale, medico-sociale și de asistență socială din județ.

Potrivit comunicatului remis de Romică Balan, nemulţumirile angajaților sunt legate de faptul că recentele ordonanţe de urgenţă care reglementează salarizarea din sănătate (OUG 20/08.06.2016 şi OUG 43/31.08.2016) ”umilesc categorii întregi de personal şi creează grave inechităţi în ceea ce priveşte remunerarea celor care lucrează în sistem”. Din grilele de salarizare din Ordonanţa 20/2016 au fost exceptați personalul TESA, salariaţii din direcţiile de sănătate publică, personalul din creşe şi grădiniţe, precum şi cel din unităţile de asistenţă socială şi din cele medico-sociale.

 

Sindicaliștii anunță grevă generală din 31 octombrie

O altă solicitare importantă a sindicaliştilor SANITAS este ca acordarea sporurilor să se facă în raport cu salariul din 2016, şi nu la nivelul celui din 2009, aşa cum este prevăzut în prezent.

”Acţiunile de protest au fost stabilite în şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România, în urma discuţiilor cu ministrul Muncii şi ministrul Sănătăţii, când nu s-a ajuns la o înţelegere privind rezolvarea solicitărilor noastre”, arată liderul sindicaliștilor suceveni.

Protestele care vor fi organizate la Suceava se vor desfăşura în conformitate cu calendarul stabilit la nivel naţional. În ziua de 12 octombrie, membrii de sindicat vor fi în grevă de tip japonez, cu purtarea de banderole. În 19 octombrie va avea loc o grevă de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.00-10.00, și, dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, în data de 31 octombrie va fi declanșată greva generală.

Mai menționăm că, de ieri, în cadrul acţiunii numite “Marţea SANITAS”, în fiecare zi de marţi se va picheta câte o instituţie a statului  – Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice. În fața ministerelor vor fi câte 200 de sindicaliști, din județele din jurul Bucureștiului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii SANITAS din judeţul Suceava au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii SANITAS din judeţul Suceava au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei