Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neeligibili

La două școli din județ, nici un profesor nu va putea candida pentru postul de director

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii din cadrul a două şcoli din judeţ, Școala Gimnazială Dorna Arini şi Școala Gimnazială „Vornicu Simion Tăutu” Comăneşti, nu vor putea intra în cursa pentru postul de director, dat fiind faptul că nici un dascăl din cadrul celor două unităţi nu figurează în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional, condiţie obligatorie pentru înscrierea la concurs.

Ministerul Educaţiei a publicat la începutul acestei luni condiţiile de participare la concursul pentru ocuparea postului de director în învăţământul preuniversitar, una dintre ele fiind apartenenţa la acest Corp Naţional de Experţi.

„La Dorna Arini şi Comăneşti, nici un dascăl nu şi-a depus portofoliul pentru a se înscrie în acest Corp Naţional”, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Suceava, prof. Cezar Anuței, astfel că poziţiile de directori vor fi ocupate tot cu titlu interimar, asta dacă nu vor fi candidaţi din alte unităţi pentru fotoliile de director.

Condiţia nu este o noutate, întrucât profesorii din sistemul preuniversitar şi inspectorii şcolari au luat la cunoştinţă de aceasta încă de la înfiinţarea Corpului Naţional al Experţilor în Management Educaţional, în 2012.

„Avem mulţi profesori capabili care ar putea ocupa această funcţie. Aceste concursuri nu au mai avut loc de mult timp şi poate nu au fost puşi în situaţia de a avea nevoie de selecţia în acest Corp. Nu ştiu motivele de ce nu s-au înscris. Eu nu am avut cum să mă înscriu”, a explicat Veronica Popescu, directoarea Şcolii Gimnaziale „Vornicu Simion Tăutu” Comăneşti.

Directoarea şcolii din Dorna Arini, prof. Emilia Pipirigianu, a menţionat că nu sunt profesori din şcoală în Corpul de Experţi din cauză că „fie că nu sunt suficient de ambiţioşi, nu sunt motivaţi, dat fiind faptul că fac doar ore de completare în şcoală, sau pur şi simplu nu-şi doresc acest post”.

În urma finalizării a zece etape de selecţie, aproape 900 de cadre didactice din judeţ fac parte din Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional.

Cât despre concursul de directori din luna octombrie, eligibili sunt cei care audiplomă de studii universitare, fac parte din Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional, sunt titulari în învăţământul preuniversitar, au contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cu cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea.

Candidaţii trebuie să dovedească „calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativele <Foarte bine>, primite în ultimii 4 ani şcolari lucraţi efectiv la catedră”. O altă condiţie este aceea de a nu avea sancţiuni disciplinare în ultimii patru ani şcolari anteriori anului desfăşurării concursului, să fie apţi din punct de vedere medical şi să nu fi fost „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La două școli din județ, nici un profesor nu va putea candida pentru postul de director.
 Vizualizări articol: 6473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La două școli din județ, nici un profesor nu va putea candida pentru postul de director5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei