Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Abonaţi la excepţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu am intrat la cald în subiectul pus pe tapet de hackerii ruşi care au spart baza de date a WADA, adică a Agenţiei Mondiale Anti-Doping, tocmai pentru a nu înghiţi verdicte pe nemestecate. Sigur, în primă instanţă, ba chiar şi în a doua, ocupaţia acestor oameni diabolici în utilizarea computerului ţine de penal. Dar, ca şi în cazul Wikileaks, se pare că doar aşa ajungem şi noi să mai aflăm din secretele rău mirositoare şi, deci, bine ascunse. Prima reacţie a WADA a fost să demonizeze fapta ruşilor, care nu întâmplător şi-au stabilit ţinta, să fim bine înţeleşi. După ce s-a dovedit că dopajul era o politică de sistem în ce-i priveşte, ruşii au primit ordin pe unitate să dovedească faptul că nici restul lumii nu-i mai brează. Şi-au atins scopul? Să vedem... În primul rând, era oficial că WADA îngăduie unele excepţii la administrarea de substanţe interzise, condiţiile fiind publice pe site-ul agenţiei. Ce nu se ştia era amploarea acestei practici şi numele celor care au primit dispensă. Ca o paranteză, în acest articol nu vor apărea nume de sportivi, aici „vedem idei”, vorba lui Camil Petrescu, un scriitor pasionat de sport, pe vremea când nu se inventase dopingul. În principiu, stufoasa documentaţie aflată la baza acordării excepţiilor are un scop nobil, protejarea sănătăţii, uneori chiar a vieţii, în cazul în care starea unui sportiv necesită un medicament în componenţa căruia se află o substanţă prezentă pe lista interzisă. Problema apare atunci când un sportiv profită cu rea intenţie de această portiţă. Când o blochează cu piciorul pentru a se strecura continuu, transformând EXCEPŢIA în REGULĂ! Nu cred că putem blama pe cineva care apare cu o cerere o dată într-o carieră, oricine se poate procopsi cu o suferinţă la un moment dat. Dar cei care sunt abonaţi la excepţie? După părerea mea, aceştia îşi transformă boala în avantaj!

Ştiţi cu ce mi se pare similară această situaţie? Cu cărţile „ştiinţifice” scrise pe bandă rulantă în puşcărie. O prevedere bine intenţionată, de a nu priva omenirea de lucrările unui om de ştiinţă aflat le necaz, a fost confiscată şi exploatată la sânge de nişte escroci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonaţi la excepţie.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Abonaţi la excepţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei