Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă în curs

Un sucevean plecat la muncă în vestul ţării a dispărut de aproape o lună de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Bosanci, a fost dat dispărut de familie, după ce părinţii nu mai ştiu nimic despre el de la începutul lunii iulie. Ei au aflat de la poliţişti la finele lunii august că fiul lor s-ar fi înecat în râul Mureş, în zona municipiului Arad, însă cadavrul găsit în apele râului Mureş nu a fost recunoscut de familie ca fiind cel al fiului lor. Rudele sunt disperate acum şi cred că dispariţia bărbatului nu e un lucru curat, bănuind că cineva ar fi avut interes să-l facă să dispară fără urmă, înscenând o moarte accidentală.

 

Primele informaţii venite de la Arad au arătat că bărbatul s-a înecat în apele râului Mureş

Dispariţia lui Vasile Dragoş Bejan, din comuna Bosanci, a fost semnalată redacţiei Monitorului de Suceava de mama acestuia, o femeie de 62 de ani, din comuna Bosanci. Femeia ne-a povestit că fiul ei a plecat de acasă la începutul lunii iulie, după ce a citit un anunţ care solicita forţă de muncă în judeţul Bistriţa-Năsăud. Din acel moment a mai ştiut despre fiul ei că lucra la o firmă din domeniul cablajelor auto în oraşul Bistriţa, după care nu a mai putut lua legătura cu el.

La sfârşitul lunii august, părinţii au fost anunţaţi de poliţiştii Postului Bosanci că fiul lor s-ar fi înecat în râul Mureş, în după-amiaza zilei de 27 august. Părinţii au mai aflat astfel că fiul lor muncise mai bine de o lună şi jumătate la firma din Bistriţa, locuind în acest timp la motelul Diana din oraş. În a doua jumătate a lunii august, Vasile Dragoş Bejan a plecat la Arad, în căutarea unui nou loc de muncă, şi a fost angajat de o firmă de cablaje auto din oraş.

Răzvan Bogdan, şeful de echipă al bărbatului la firma arădeană, ne-a povestit: ”Bărbatul începuse de două zile instructajul la firma noastră, fiind necalificat în domeniu. În acea sâmbătă, pe 27 august, făcuse instructajul şi după-amiază, în jurul orei 15.00, a plecat cu încă un coleg să se scalde în râul Mureş. După ce au intrat amândoi în apă, pe Vasile Dragoş l-a prins curentul puternic al râului şi l-a tras la fundul apei, celălalt coleg reuşind să scape cu greu din vâltoare. În urma căutărilor a fost descoperit cadavrul unui bărbat, despre care nu ştim dacă îi aparţine (n.r. – lui Vasile Dragoş Bejan). De atunci mergem în fiecare zi la poliţie şi întrebăm de el, dacă l-au găsit sau dacă au aflat ceva, însă nu am primit nici un răspuns.”

 

După ce a văzut fotografia cadavrului, mama bărbatului din Bosanci nu are certitudinea că ar fi vorba de fiul ei

La scurt timp după dispariţia bărbatului, părinţii acestuia au fost chemaţi la sediul Postului de Poliţie din Bosanci, unde li s-a spus despre moartea acestuia. Mai mult de atât, într-una din zile au fost chemaţi pentru a recunoaşte un cadavru dintr-o fotografie trimisă pe internet de poliţiştii arădeni. Lina Barbă, mama celui dispărut, ne-a relatat cum a decurs recunoaşterea: ”Ne-au arătat fotografia unui cadavru şi nu mi-am putut da bine seama. Am înclinat mai mult că nu ar fi vorba de cadavrul lui, pentru că nu semăna aproape deloc. Mai mult de atât, le-am transmis celor de la Arad că băiatul meu are un semn particular, o aluniţă mare sub forma unui neg turtit pe umăr. Nu mi s-a confirmat prezenţa semnului particular, însă poliţiştii mi-au spus atunci că s-ar putea să mi se recolteze probe ADN care să arate dacă e vorba de fiul meu sau nu. Însă după acea dată nimeni nu ne-a mai spus nimic despre ce s-a întâmplat cu fiul nostru.” Femeia şi-a pierdut speranţa că bărbatul mai poate fi găsit în viaţă şi aşteaptă cu sufletul la gură orice veste despre fiul ei.

 

Probele ADN vor fi cele care vor clarifica până la urmă situaţia

În urma contactării reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pentru a afla stadiul cercetărilor în cazul dispariţiei bărbatului, inspectorul Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului, ne-a declarat: ”A fost identificat cadavrul unui bărbat necunoscut în râul Mureş, în apropierea unei localităţi de lângă municipiul Arad. Întrucât era foarte greu de identificat, cadavrul a fost transportat şi predat Serviciului de Medicină Legală din Arad, care va efectua necropsia. De asemenea, având în vedere dispariţia în apele râului Mureş a unui bărbat de 32 de ani, din judeţul Suceava, urmează a fi recoltate probe biologice ADN de la aparţinătorii acestuia, care vor fi confruntate cu probele ADN recoltate de la cadavru, pentru a se confirma legal dacă cadavrul aparţine bărbatului din Suceava.”

Conform celor declarate de poliţiştii arădeni, mama bărbatului din Bosanci urmează a fi contactată pentru recoltarea probelor ADN, probe care vor fi trimise la Arad pentru confruntare, în scopul elucidării cazului de dispariţie a bărbatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean plecat la muncă în vestul ţării a dispărut de aproape o lună de zile.
 Vizualizări articol: 6633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sucevean plecat la muncă în vestul ţării a dispărut de aproape o lună de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei