Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2016 - Anul XXI, nr. 221 (6334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indivizi periculoşi

Bătrâni legaţi, bătuţi şi lăsaţi fără sume mari de bani de o grupare foarte violentă de tâlhari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii unei grupări foarte violente de tâlhari, care au acţionat doar împotriva unor bătrâni neputincioşi, au ajuns în arestul poliţiei judeţene, acuzaţi de fapte de tâlhărie calificată cu prejudicii mari. Poliţiştii şi procurorii au demarat cercetări faţă de şase inculpaţi şi suspecţi, în cazul a două fapte, iar o parte dintre ei au fost trimişi deja în judecată pentru alte trei tâlhării, cu acelaşi mod de operare: bătrâni atacaţi în noapte în propriile case, legaţi, bătuţi şi jefuiţi prin teroare. Un individ din grupare a fost trimis în judecată sub acuzaţia că i-a aplicat o lovitură fatală unui bătrân care l-a prins la furat.

Ca mod de operare, membrii grupării şi complicii acestora intrau în casele bătrânilor pe timp de zi, sub pretextul comerţului ambulant, pentru a vedea dacă potenţialele victime au bani în casă. Acţionau apoi noaptea, acolo unde se convingeau că victima are sume importante în casă, locuieşte singură şi nu are cine să o apere.

 

Sume mari luate din casele bătrânilor, sub teroarea parului şi a pumnului

Ultimele două fapte pentru care sunt anchetaţi membrii grupării au fost comise la Comăneşti şi la Ipoteşti, cu luni de zile în urmă.

Pe 6 mai, la ora 2.00 din noapte, poliţiştii de la Secţia Rurală Dărmăneşti au fost sesizaţi de o tâlhărie comisă asupra unui bătrân în vârstă de 78 de ani, din Comăneşti. Bătrânul locuieşte singur şi a fost atacat în casă de doi indivizi de etnie romă. Bătrânul a relatat că era într-o cameră cu lumina aprinsă, iar unul dintre indivizi a stins lumina, după care el a fost lovit cu un par în zona capului. Autorii au plecat din casa victimei cu circa 40.000 de lei şi 200 de euro. Un amănunt foarte important pentru anchetatori a fost că pe 5 mai, a relatat bătrânul, la domiciliul său au venit o femeie şi un bărbat, ambii de etnie romă, care ar fi vrut să schimbe 500 de lei. Foarte probabil, atunci membrii grupării au observat că bătrânul are sume importante de bani în casă.    

O altă faptă rămasă cu AN (autori necunoscuţi) până la începutul acestei săptămâni a fost comisă pe 9 iunie, la Bosanci, victimă fiind o bătrână de 87 de ani. Scenariul a fost aproximativ acelaşi: femeia a fost atacată, în casa în care locuia singură, de doi indivizi care i-au cerut banii. Bătrâna a fost lovită de mai multe ori cu pumnii şi legată, spunându-le indivizilor, sub teroare, unde are economiile din casă, în sumă de 12.000 de lei. 

 

Cinci mandate de aducere pentru şase persoane

După ce au adunat probatoriu, poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au pus în aplicare, luni, cinci mandate de aducere, cinci bărbaţi şi o femeie fiind ridicaţi pentru audieri şi reţinuţi iniţial pentru 24 de ore. Aceştia sunt Gheorghe Zobar Stan, de 31 de ani, Costel Tican, în vârstă de 35 de ani, Constantin Abel Cherar, de 19 ani, Tiberiu Hariga, tot de 19 ani, toţi din Pătrăuţi, Daniel Donisan, de 25 de ani, din comuna Satu Mare, şi Claudia H., de 17 ani, din Comăneşti. Primii patru sunt inculpaţi pentru participarea efectivă la fapte, iar ultimii doi pentru complicitate, pentru studierea victimelor înainte de atacuri.

 

I-au smuls inelele de pe mâini unui infirm

Gheorghe Zobar Stan, în vârstă de 31 de ani, recidivist, multiplu condamnat pentru infracţiuni de furt şi tâlhărie, şi Marian Costel Stan, de 32 de ani, de asemenea recidivist, multiplu condamnat pentru infracţiuni de furt şi tâlhărie, Costel Tican şi Tiberiu Hariga mai sunt trimişi în judecată pentru alte trei tâlhării cu acelaşi mod de operare, comise în aria de competenţă a procurorilor de la Câmpulung Moldovenesc.

Pe 2 iunie 2016, în miez de noapte, trei dintre inculpaţi au pătruns în locuinţa unui bărbat în vârstă de 69 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Victima este un bărbat cu probleme de sănătate şi cu infirmitate la un picior. Bărbatul de 69 de ani, arată anchetatorii, a fost lovit violent cu pumnii şi picioarele şi imobilizat, fiindu-i sustrase de la mână două inele din aur şi din portofel suma de 600 de lei. Autorii au mai sustras din casă un laptop, precum şi trei telefoane mobile.

 

Cum i-au izolat în casă, prin distrugerea telefoanelor, pe doi bătrâni

O altă faptă este din noaptea de 7 spre 8 iunie a.c. Un bărbat şi o femeie, ambii de 82 de ani, soţ şi soţie, din satul Botuşel, comuna Fundu Moldovei, au trăit coşmarul de a fi atacaţi în propria casă, în plină noapte. Şi în acest caz, autorii nu au stat prea mult pe gânduri şi i-au agresat pe cei doi. Au plecat din casă cu suma de 6.200 de lei, bani strânşi de cei doi din pensie, şi au distrus telefonul mobil, precum şi cablul telefonului fix din casă, pentru a se asigura că victimele nu vor putea cere ajutor. Şi în acest caz autorii au profitat de vulnerabilitatea victimelor, oameni în vârstă, unul dintre ei cu grave deficienţe de văz şi auz. Şi în acest caz trei dintre autori au pătruns în casă, în timp ce unul, Tiberiu Hariga, a rămas afară, de „şase”.

 

O faptă comisă la Botoşani care a dus la moartea unui om

Având în vedere violenţa cu care au acţionat tâlharii şi cine au fost victimele, fiecare dintre acestea a fost în pericol de moarte. O dovadă în acest sens este şi că o faptă comisă la Botoşani s-a sfârşit tragic.

În luna aprilie a acestui an, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Corni – Botoşani, a fost găsit mort în curtea locuinţei sale, cu leziuni prin agresiune. Bărbatul i-ar fi surprins pe indivizii din Pătrăuţi la furat, iar unul dintre aceştia l-a lovit cu un obiect contondent în cap, leziunea fiindu-i fatală.

Autorul faptei de tâlhărie urmată de moartea victimei a fost identificat în persoana lui Costel Marian Stan, care se află în arest preventiv de mai multă vreme. Alături de el, la comiterea faptei s-ar fi aflat şi Costel Tican, trimis în judecată doar pentru furt calificat în cazul de la Botoşani.

 

Mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor patru inculpaţi

Ieri, la propunerea procurorilor, Gheorghe Zobar Stan, de 31 de ani, Costel Tican, în vârstă de 35 de ani, Constantin Abel Cherar, de 19 ani, şi Tiberiu Hariga, tot de 19 ani, toţi din Pătrăuţi, au fost prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventiv.

Judecătoria Suceava a emis aseară mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor patru, cu precizarea că trei dintre ei au mandate de arestare emise şi pentru faptele instrumentate de procurorii de la Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâni legaţi, bătuţi şi lăsaţi fără sume mari de bani de o grupare foarte violentă de tâlhari.
 Vizualizări articol: 14051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 9 voturi
Bătrâni legaţi, bătuţi şi lăsaţi fără sume mari de bani de o grupare foarte violentă de tâlhari4.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Criminali trimis de
(21 sep 2016, 11:09:13
Sa va manance puscaria!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei