Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Salvaţi o femeie bolnavă de cancer

„Mereu împreună... o şansă pentru Violeta”, concert caritabil, pe scena Casei de Cultură Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc joi, 10 martie, de la ora 17:00, Concertul caritabil „Mereu împreună... o şansă pentru Violeta”, organizat de Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, cu sprijinul Iuliei Ionela Dragu şi al Corinei Marica. Partener media: Monitorul de Suceava. Banii care se vor aduna din vânzarea biletelor şi din donaţii vor ajunge la Violeta Catargiu, din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, o femeie în vârstă de 46 de ani care suferă de o formă rară de leucemie.

Femeia a fost diagnosticată cu leucemie acută promielocitară şi pentru a supravieţui are nevoie urgent de medicamentul Trisenox, unul foarte costisitor. Fiolele de Trisenox costă foarte mult, peste 10.000 de euro 30 de fiole, iar bolnava are nevoie de o sută de astfel de fiole, singura ei şansă de a rămâne în viaţă. În acest moment, Violeta Catargiu se află internată la o clinică din Iaşi, unde i se administrează primele 30 de fiole de Trisenox, fiole cumpărate cu bani din donaţii şi împrumuturi făcute de familie. Organismul femeii reacţionează bine la acest tratament, medicii fiind optimişti cu privire la starea bolnavei. Din păcate, femeia din Capu Codrului nu are bani pentru a achiziţiona celelalte 70 de fiole de Trisenox. Leucemia femeii este galopantă şi în orice clipă poate fi prea târziu. Costul total al tratamentului de care are nevoie urgent Violeta se ridică la 45.000 de euro, însemnând 100 de fiole de Trisenox.

 

Pe aceeaşi scenă, pentru a fi alături de Violeta

Oameni cu suflet mare, oameni care au înţeles durerea şi neputinţa Violetei Catargiu, şi-au dat mâna şi au pregătit un concert caritabil pentru data de 10 martie. Îşi vor da concursul Ansamblul Folcloric „Rapsodia Bucovinei”, Ansamblul Folcloric „Balada Bucovinei”, Formaţia de Dansuri Tradiţionale Germane „Vergissmeinnicht”, Anton Achiţei, Gheorghina Guşulei şi Gabriela Teişanu. Solişti instrumentişti: Ovidiu Şvarţ şi Eduard Şvarţ.

La spectacolul de pe 10 martie vor mai urca pe scenă şi alţi invitaţi surpriză. Biletele pot fi achiziţionate de la secretariatul Casei de Cultură Suceava şi de la Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz”. Preţul unui bilet este 10 lei şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Mai multe informaţii puteţi obţine sunând la numerele de telefon: 0751 473 218 şi 0740 940 050.

Preşedintele Asociaţiei Culturale „Friedrich Schwartz”, Ovidiu Şvarţ, ne-a spus că toţi artiştii care vor evolua pe scena Casei de Cultură Suceava, în cadrul Concertului caritabil „Mereu împreună... o şansă pentru Violeta”, o fac benevol, fără să aibă nici o pretenţie materială. „A fost suficient să le dau un telefon şi să le propun să se alăture acestui concert caritabil şi cu toţii au spus da, din prima, unii fără să ceară date suplimentare despre cazul social. A face un gest cât de mic pentru a ajuta un om suferind este un gest nobil. Le mulţumesc tuturor celor care s-au oferit şi care au acceptat să se implice în acest act umanitar. Asta înseamnă omenie, caritate, voluntariat, o mare dovadă de solidaritate, să faci un lucru din inimă, pentru cineva care are nevoie de ajutor”, ne-a spus Ovidiu Şvarţ.

 

Strigăt de disperare

Fiica femeii bolnave, Mihaela Alina Catargiu, profesoară la Şcoala Gimnazială Capu Codrului, ne-a povestit că în luna februarie a anului 2014 mama ei a fost diagnosticată cu leucemie acută promielocitară, o boală necruţătoare. „A urmat un tratament drastic la Iaşi cu chimioterapie, care a oprit evoluţia bolii. În luna decembrie a anului 2015, în urma unui control medical, medicii i-au dat o veste cumplită, boala a recidivat, iar evoluţia este una galopantă”, ne-a povestit Mihaela Alina. În disperare, atunci, ambii copii ai Violetei au cerut ajutorul oamenilor de bine, fiind înnebuniţi de gândul că mama lor are şanse minime la viaţă. Copiii Violetei au făcut un apel atât pe reţelele de socializare, cât şi personal. Glasul lor disperat a ajuns inclusiv în Bistriţa, unde Iulia Ionela Dragu şi Corina Marica, care se ocupă de mai multe cazuri umanitare, au ajutat-o pe Violeta, creându-i o pagină de Facebook, O şansă pentru Violeta, şi aşa au reuşit să îi adune o sumă consistentă de bani. Cine doreşte mai multe detalii despre Violeta, femeia care la nici 50 de ani trece prin clipe grele din cauza cancerului, o poate contacta pe fiica ei, Mihaela Alina, la numărul de telefon 0746 659 069.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mereu împreună... o şansă pentru Violeta”, concert caritabil, pe scena Casei de Cultură Suceava.
 Vizualizări articol: 9834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
„Mereu împreună... o şansă pentru Violeta”, concert caritabil, pe scena Casei de Cultură Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte