Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infracţiuni silvice

Aproape 75 de metri cubi de lemn în valoare de 25.000 de lei, confiscaţi de poliţişti în doar două zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au reuşit, în doar două zile, identificarea a cinci infracţiuni silvice comise în judeţ, în urma cărora a fost confiscată o importantă cantitate de lemn tăiat ilegal, 75 de metri cubi, valoarea prejudiciului fiind de aproape 25.000 de lei.

Marţi seara, în jurul orei 19, poliţiştii au oprit pentru control pe DN 17, în comuna Vama, o autoutilitară condusă de un bărbat de 39 de ani din comuna Mălini, care transporta lemn. Poliţiştii au observat că existau neconcordanţe între cantitatea de material lemnos transportată şi cea din acte, aşa încât cantitatea de lemn din autoutilitară a fost inventariată de specialiştii silvici. În urma măsurătorilor s-a constatat că maşina transporta cantitatea de 48,59 metri cubi  de lemn, faţă de 42,97 consemnaţi în actele de însoţire. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 de lei, iar lemnul în valoare totală de 12.100 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Vama.

Miercuri dimineaţă, la ora 9, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Vama au fost sesizaţi că în timpul nopţii trecute, persoane necunoscute au tăiat mai mulţi arbori de răşinoase de pe un teren aparţinând statului. La faţa locului au fost identificate 13 cioate nemarcate, precum şi copacii tăiaţi, în cantitate de 18 metri cubi. Lemnul a fost predat ocolului silvic, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tăiere de arbori fără drept, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 12.30, o patrulă din cadrul Postului de Poliţie Mitocu Dragomirnei a depistat pe un drum din satul Dragomirna trei bărbaţi de 28, 40 şi 46 de ani din localitate care transportau lemn în trei căruţe, fără a avea documente de însoţire. Lemnul în valoare de 300 de lei a fost confiscat  şi predat ocolului silvic, iar bărbaţii au fost amendaţi cu câte 500 de lei fiecare.

 În aceeaşi zi, poliţiştii din Adâncata au sesizat faptul că în zilele de 20 şi 22 februarie, doi bărbaţi de 38 de ani şi  46 de ani din comuna Zvoriştea au tăiat şi sustras ilegal 25 de arbori dintr-o pădure privată din comuna Zvoriştea. Cercetările au arătat că bărbatul de 46 de ani deţine o suprafaţă de pădure lângă o altă parcelă, a cărei proprietară este o femeie de 77 de ani din localitate. În cele două zile, cei doi bărbaţi au tăiat ilegal 17 arbori cu un volum de 3,7 metri cubi de lemn de pe terenul femeii şi alţi 8 arbori, în volum de 3 metri cubi, de pe terenul bărbatului de 46 de ani, prejudiciul fiind evaluat la suma de 1.100 lei. Pe numele celor doi bărbaţi a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În dimineaţa zilei de joi, la ora 4.45, o patrulă din cadrul Poliţiei Rurale Vama a oprit pentru control pe un drum judeţean din comună o autoutilitară condusă de un localnic de 27 de ani, care transporta material lemnos. Bărbatul nu avea nici un document de provenienţă şi transport pentru încărcătura din autoutilitară, astfel încât a fost condus la Ocolul Silvic Vama, unde silvicultorii au inventariat o cantitate de 4,14 metri cubi de lemn. Materialul lemnos în valoare de 1.656 lei a fost confiscat, cel aflat la volanul maşinii fiind sancţionat contravenţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 75 de metri cubi de lemn în valoare de 25.000 de lei, confiscaţi de poliţişti în doar două zile.
 Vizualizări articol: 3975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 75 de metri cubi de lemn în valoare de 25.000 de lei, confiscaţi de poliţişti în doar două zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte