Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă dificilă

Un afacerist italian care a comandat un atac mafiot asupra fostei iubite din Suceava, prins şi reţinut după un an şi jumătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un afacerist italian care în urmă cu un an şi jumătate a comandat şi regizat un atac mafiot împotriva fostei iubite, o suceveancă în vârstă de 47 de ani, a fost prins şi reţinut de poliţişti după o muncă intensă. Rosario Occhipinti, de 65 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de omor şi instigare la distrugere calificată. Dus în faţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă, poliţiştii şi procurorii au avut surpriza să-l vadă liber pe italian. Şi asta pentru că magistraţii au decis că Rosario Occhipinti poate fi cercetat în stare de libertate pe motiv că faptele de care este acuzat sunt destul de vechi, iar femeia împotriva căreia s-a produs atacul nu ar mai fi în pericol. Ce-i drept, soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Un alt individ din acest dosar, care a participat la rândul său la incendierea locuinţei fostei iubite a afaceristului italian, este Constantin Stancu, de 31 de ani, din Constanţa. Aceste este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la distrugere şi ucidere din culpă, dar până în prezent nu a putut fi prins.

 

Au distrus mai multe locuinţe din scara unui bloc

Faptele s-au petrecut în toamna lui 2014, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au descris ce anume s-a întâmplat şi care a fost implicarea italianului.

„În cursul lunii septembrie 2014 inculpatul Occhipinti Rosario l-a instigat pe numitul Barbu Ionel să incendieze garsoniera persoanei vătămate CM, imobil situat în municipiul Suceava, oferindu-i acestuia o sumă de bani pentru săvârşirea infracţiunii. Astfel, în noaptea de 20/21.09.2014, în jurul orei 01:00, Barbu Ionel, ajutat de Stancu Constantin, a aruncat pe fereastra întredeschisă, de la camera locuinţei mai sus menţionate, un recipient cu lichid inflamabil având fitilul aprins şi coroborat cu acumularea de gaz ca urmare a pierderilor de gaze de la butelia care alimenta aragazul, s-a produs o explozie în urma căreia bunurile din interior au ars în proporţie de 95%”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În urma incendiului au fost afectate mai multe locuinţe din scara blocului, valoarea totală a prejudiciului material cauzat fiind estimată la suma de 109.100 de lei.

 

L-au lăsat pe incendiator să moară ca un câine

Incendiul a fost doar o parte a unei tragedii care avea să se consume ulterior.

„De asemenea, în urma incendiului produs, numitul Barbu Ionel a suferit arsuri prin flacără – explozie, gradul II-III pe aproximativ 43% din suprafaţa corporală. Acesta a fost transportat de către inculpaţii Occhipinti Rosario şi Stancu Constantin, cu un autoturism proprietate privată, la Spitalul Municipal Adjud, unde a fost internat după aproximativ 2 ore şi 20 minute de la producerea arsurilor, cu rea-intenţie nefiind internat la cea mai apropiată unitate medicală (implicit Spitalul Judeţean Suceava). La  data de 29.09.2014 Barbu Ionel a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, moarte ce s-a datorat insuficienţei funcţionale multiple organo-sistemice survenită în urma arsurilor suferite”, au mai arătat procurorii suceveni.

Aceştia consideră că afaceristul italian a acţionat în mod voit în acest fel, încercând să se sustragă urmăririi penale şi consecinţelor ce ar fi decurs de aici.

„La formularea propunerii de luare a măsurii preventive a arestului s-a avut în vedere periculozitatea deosebită a inculpatului, modalitatea şi împrejurările în care a comis infracţiunile, precum şi faptul că s-a sustras urmăririi penale. Inculpatul a prevăzut urmarea faptei sale, respectiv că prin transportarea victimei pe o distanţă de aproximativ 200 km cu o maşină în condiţii total improprii transportului unei persoane accidentate, aceasta ar putea să decedeze. Deşi nu a urmărit ca victima să moară, a acceptat această posibilitate. În acest sens, a abandonat victima în faţa Spitalului Municipal Adjud, după care şi-a continuat drumul în direcţia Bucureşti, părăsind ulterior teritoriul României”, au concluzionat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

O seară de coşmar pentru locuitorii blocului de garsoniere de pe strada Dimitrie Cantemir

La vremea respectivă, Monitorul de Suceava a prezentat pe larg ceea ce s-a petrecut în noaptea incendierii garsonierei din blocul de pe strada Dimitrie Cantemir, din spatele blocului Belvedere.

Era în jurul orei 1.00 când locatarii blocului de garsoniere au fost treziți brusc din somn de o bubuitură puternică.

Deflagraţia a avut loc în garsoniera nelocuită de la etajul II al imobilului (P+3), fiind urmată de momente de panică printre zecile de locatari, o parte dintre aceştia fiind evacuaţi de pompieri pe geamurile garsonierelor, cu ajutorul unor scări culisabile.

Garsoniera în care a avut loc explozia a fost distrusă complet, dar şi alte locuinţe au fost afectate, uşile de la intrare în special.

La una dintre garsoniere, tâmplăria din lemn de la balcon s-a desprins şi a căzut, tot în urma exploziei.

Uşile de la intrarea pe palier au fost aruncate ca două beţe de chibrit suflate cu putere.

În faţa blocului a fost găsită o scară telescopică, cu care, povesteau martorii, individul care a provocat explozia s-a urcat pe peretele exterior până la garsoniera respectivă.

Oamenii mai povesteau că au văzut o persoană care fugea cu hainele în flăcări, încercând să dispară în noapte.

În apropierea blocului au fost găsite o haină arsă, o pereche de pantaloni arşi, dar şi un adidas, care cel mai probabil au aparţinut autorului.

Proprietara garsonierei le-a povestit anchetatorilor că nu ştie cine ar fi putut să provoace deflagraţia, însă a mărturisit că a avut un iubit italian, care în ultima vreme a terorizat-o cu telefoanele, încercând să o determine să se întoarcă la el, suspiciuni care ulterior s-au confirmat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un afacerist italian care a comandat un atac mafiot asupra fostei iubite din Suceava, prins şi reţinut după un an şi jumătate.
 Vizualizări articol: 9147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un afacerist italian care a comandat un atac mafiot asupra fostei iubite din Suceava, prins şi reţinut după un an şi jumătate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte