Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Împrumut

Consiliul Local Suceava a aprobat contractarea creditului de cinci milioane de euro pentru sala polivalentă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creditul de cinci milioane de euro pentru demararea construcţiei unei săli polivalente în municipiul Suceava a fost votat, ieri, de cei 23 de consilieri locali cu o singură abţinere şi 22 de voturi ”pentru”, indiferent de formaţiunea politică din care provin. Singura intervenţie a fost a consilierului local PSD Eugen Girigan, care i-a recomandat primarului Ion Lungu să găsească soluţii pentru a atrage o finanţare din fonduri europene sau guvernamentale pentru finalizarea acestei investiţii, estimată la aproape 14 milioane de euro. A doua opţiune i se pare lui Girigan mai fezabilă deoarece – i-a spus el primarului - ”acum aveţi guvernul dumneavoastră, domnule primar”, trimitere la revenirea lui Ion Lungu în PNL.

În susţinerea proiectului de hotărâre pentru contractarea creditului, primarul Ion Lungu a declarat că a făcut toate demersurile pentru a accesa fonduri europene, dar nu există programe pentru acest gen de obiective.

 

 ”Doamne ajută”, a spus Lungu, după votul consilierilor pentru credit

Pentru fonduri de la Guvern, Lungu apreciază că şansele cresc dacă la momentul solicitării investiţia este deja demarată. Primarul a mai afirmat că, şi după împrumut, gradul de îndatorare a municipiului Suceava ”este suportabil”, ceea ce i-a convins pe consilieri să voteze în deplină armonie un împrumut de 25 de milioane de lei rambursabil în 10 ani. Cu un ”Doamne ajută” spus de primar după vot, construcţia sălii polivalente cu 5.000 de locuri va începe cel mai probabil chiar din acest an. Banii ar fi suficienţi pentru lucrările din primii doi ani.

Sala polivalentă ar urma să fie ridicată în zona Metro, pe o suprafaţă de 120.000 mp. Valoarea investiţiei, conform unui studiu de fezabilitate din 2010, este de 13,82 milioane de euro fără TVA. 

Conform proiectului, clădirea va avea trei corpuri separate D+P+1, cu o înălţime la coamă de 18 metri. Va avea săli de competiţii, o sală de antrenament cu o capacitate de 276 de locuri pentru public; sală pentru bowling; vestiare pentru sportivi, vestiare pentru antrenori, dotările pentru încălzirea şi recuperarea sportivilor, săli de kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică de întreţinere cu vestiarele şi cabinetele aferente, birouri, un restaurant, precum şi aproape 2.000 de locuri de parcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Local Suceava a aprobat contractarea creditului de cinci milioane de euro pentru sala polivalentă.
 Vizualizări articol: 2224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Local Suceava a aprobat contractarea creditului de cinci milioane de euro pentru sala polivalentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fă-o doamne!! trimis de
(27 feb 2016, 08:49:28
cu bani împrumatați, cu fonduri europene,chinezești, americane numai fă-o doamne că am ajuns de râsul curcilor cu orașul ăsta....nu sală, nu stadion, nu bazin ...numai malluri, marcketuri....mizerie....trafic aglomerat, țigăneală....praf.... ștrand adevărat...nu piscină pentru publicul larg.....numai pe ici pe colo câte un chici la prețuri mari etc....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte