Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


De ce îşi duc politicienii mâna la inimă când se intonează imnul?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există gesturi care ar trebui să fie măreţe, dar, abordate de cine nu trebuie, devin deplasate şi caraghioase. Aşa este gestul politicienilor români, ilustrat în momentele când se intonează imnul ţării noastre. Tot zgâindu-se ei la filme artistice şi la buletine de ştiri cu omologi din alte ţări, precum SUA ori Franţa, au remarcat că ăia îşi duc mâna la inimă în acele clipe înălţătoare, când muzica se îmbină cu patriotismul. Şi şi-au zis să procedeze şi ei aşa, că dă foarte bine la prostimea spectatoare.

Prima oară când am văzut o gaşcă de pesedişti şi penelişti cu labele la inimă - la serbarea unei Zile Naţionale - am vrut să sun la 112, după un cârd de ambulanţe, gândindu-mă că toţi au făcut deodată câte un atac de cord de căciulă. Cineva însă m-a oprit, explicându-mi că au o criză de patriotism autoindus. Adică ei simulează că îşi iubesc ţara atât de mult, încât, atunci când se dă cep la imn, mâna le zboară singură la inimă, să le potolească bătăile asurzitoare.

Aha!, am exclamat! Apoi Aha-urile mi s-au transformat în Hahaha-uri! În primul rând panaramele astea nu au în locul unde îşi duc mâna organul care cred ei că-l au. Dacă ar avea o inimă, în mod sigur ar fi fost daţi afară disciplinar din partidele lor sau ar pleca singuri.

În al doilea rând, chiar dacă ar ţine acolo o inimă, dragostea lor nu şi-ar îndrepta-o spre ţară. Ci spre familiile lor şi spre interesele lor proprii. Fiindcă pe aceşti inşi nu-i interesează ţara decât în măsura în care ea poate fi utilă intereselor personale. Au dovedit-o prin toată activitatea clasei din care fac parte, în ultimii 26 de ani.

De aceea, corect ar fi ca, atunci când se intonează imnul României, aceşti inşi să-şi ducă mâna la bască. Sau la portofel. Sau – doamnele şi domnişoarele sunt rugate să mă scuze! - la organele genitale. Că pe acestea au dovedit că le au.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce îşi duc politicienii mâna la inimă când se intonează imnul?.
 Vizualizări articol: 3107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
De ce îşi duc politicienii mâna la inimă când se intonează imnul?4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte