Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eficienţă

Şedinţă finalizată în timp record după schimbarea raportului de „forţe” din Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Schimbările din plan politic au devenit vizibile şi la nivel administrativ, şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava marcând o premieră, cel puţin în actualul mandat. Mai exact, deşi pe ordinea de zi se aflau nu mai puţin de 43 de proiecte de hotărâre, majoritatea vizând decizii importante, cu efecte pe termen lung, întreaga şedinţă a durat fix o oră şi 40 de minute, ceea ce poate fi considerat un adevărat record, în condiţiile în care la alte şedinţe discutarea unui singur proiect a durat şi două ore.

Chiar de la început, preşedintele de şedinţă, Ovidiu Doroftei, a anunţat „întărirea” majorităţii deţinute de PNL în deliberativul sucevean, prin trecerea la liberali a independentului Adrian Arămescu. Drept urmare, primarul Ion Lungu, noul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, poate miza pe voturile a 15 consilieri locali.

Practic, după aproape patru ani de mandat ca primar independent, în care adoptarea proiectelor iniţiate de primar putea fi comparată cu pescuitul în ape tulburi, şansele de a fi aprobate diferind de la o şedinţă la alta, în funcţie de cei prezenţi în sală, de interesele de partid şi de conştiinţa aleşilor locali, acum, şansele ca un proiect să fie „plimbat” prin trei-patru şedinţe înainte de a fi adoptat au devenit aproape nule.

Noul raport de „forţe” din Consiliul Local Suceava înclină clar balanţa în favoarea PNL, care are 15 consilieri, PSD având şapte consilieri şi ALDE unul.

Aşa se face că, având majoritatea consilierilor de partea sa, proiectele iniţiate de primarul Ion Lungu au fost adoptate cu o repeziciune uimitoare, chiar dacă la unele dintre acestea au mai fost discuţii, o serie de obiecţii, propuneri sau observaţii fiind făcute de consilierii PSD, din rândul cărora a şi fost desemnat candidatul partidului pentru postul de primar al Sucevei – Tiberius Brădăţan, dar şi de Vasile Mocanu, care este şi candidatul de primar al ALDE.

De altfel, la finalul şedinţei, cei trei contracandidaţi, Lungu, Mocanu şi Brădăţan, s-au felicitat reciproc şi şi-au urat succes în campanie, un gest „fair-play”, precum cel făcut de sportivi, chiar şi când competiţia dintre ei este una acerbă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă finalizată în timp record după schimbarea raportului de „forţe” din Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 5770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Şedinţă finalizată în timp record după schimbarea raportului de „forţe” din Consiliul Local Suceava2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte