Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2016

Casa Corpului Didactic din Şcheia primeşte aproape 2 milioane de lei de la Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În acest an, Ministerul Educaţiei vrea să aloce 1.800.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la noul sediu al Casei Corpului Didactic din comuna Şcheia.

Suma încă nu a ajuns în contul Inspectoratului Şcolar Suceava, însă ministerul de resort se angajează ca, în 2016, lucrările la controversata investiţie din Şcheia să fie reluate.

Realizarea tâmplăriei exterioare este prima prioritate a constructorilor, ulterior urmând să fie realizate finisajele exterioare şi interioare, lucrările la instalaţiile sanitare, termice, electrice şi de comunicaţii, în conformitate cu graficele prevăzute de constructor.

Până în prezent, la sediul din Şcheia, un mastodont din beton situat în câmp, fără nici un fel de acces sau utilităţi, s-a realizat structura de rezistenţă, zidăria, acoperişul corpului principal şi infrastructura sălii de conferinţe.

 

Lucrări în conservare, în 2015

Situată într-o zonă fără acces la un drum public sau la utilităţi, investiţia de aproape 2 milioane de euro este una controversată, iar la începutul acestui an a ajuns şi în atenţia presei naţionale care a catalogat clădirea drept una absurdă.

În perioada 2009-2014, Ministerul Educaţiei a fost generos cu investiţia din câmp, 2.203.000 de lei fiind alocaţi de la bugetul de stat.

În 2015, lucrările la viitorul sediu al Casei Corpului Didactic Suceava au bătut pasul pe loc, iar clădirea a intrat în conservare dat fiind faptul că investiţiile pentru instituţiile de învăţământ din judeţ au fost blocate din cauza unei datorii a Inspectoratului Şcolar Suceava către o firmă de construcţii din Rădăuţi.

Chiar dacă Ministerul Educaţiei alocă suma necesară pentru finalizarea sediului, alte câteva probleme legate de această investiţie rămân încă nerezolvate. Este vorba despre racordarea acesteia la utilităţi - apă, canal şi energie electrică.

Mai mult de atât, probleme mari sunt şi la drumul de acces care, potrivit normativelor în vigoare, nu poate fi „înţepat” la şoseaua de centură.

Lucrările la Casa Corpului Didactic au fost demarate în luna octombrie a anului 2012, durata acestora fiind, potrivit proiectului, de 36 de luni. Altfel spus, din toamna anului trecut, cadrele didactice ar trebui să participe deja la cursuri de formare şi perfecţionare la sediul din Şcheia.

Actualul sediu al CCD Suceava funcţionează pe Aleea Nucului din municipiul Suceava, clădirea construită în urmă cu aproape 150 de ani aparţinând Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa Corpului Didactic din Şcheia primeşte aproape 2 milioane de lei de la Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 3468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Casa Corpului Didactic din Şcheia primeşte aproape 2 milioane de lei de la Ministerul Educaţiei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte