Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2015 - Anul XX, nr. 275 (6087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Romexpo, Bucureşti

Trei echipaje de studenţi ai USV au fost premiate la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei proiecte de cercetare aparţinând unor echipaje de studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au fost premiate la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.

Este vorba despre lucrări aparţinând studenţilor de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, coordonate de universitarii Dan Milici şi Călin Ciufudean, şi distinse cu un premiu II, un premiul III şi o menţiune.

În total, patru proiecte de cercetare aparţinând profesorilor, elevilor şi studenţilor suceveni au participat la eveniment.

Aflat la cea de-a XIII-a ediţie, salonul de inventică a fost organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în perioada 18-22 noiembrie, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti.

 

Lucrările premiate

Potrivit prof. univ. dr. ing. Dan Milici, premiul II la secţiunea „Ştiinţe aplicate” i-a revenit proiectului „Sistem pentru evaluarea nivelului de concentrare pe baza semnalului electroencefalografic (EEG)” (prof. coordonatorDan Milici şi studenţii Andrei-Alexandru Bărăscu, Pavel Popescu). Premiul III la secţiunea „Ştiinţe aplicate” i-a revenit lucrării „Dispozitiv de identificare a imperfecţiunilor lemnului” (prof. coordonator Călin Ciufudean şi studenţii Gheorghe Cătălin Chiorescu, Marian-Ciprian Pavăl).

Lucrarea „Sistem adaptivSOS” (Călin Ciufudean, Vlad Cosmin Toma, Marian Buţerchi) a obţinut menţiune la secţiunea „Tehnologia informaţiei”.

„Cele trei lucrări cu care a participat Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din Suceava au intrat în competiţie cu proiecte premiate la saloane internaţionale de invenţii şi la competiţiile internaţionale organizate de NASA şi Intel”, a completat universitarul Dan Milici.

Juriul salonului a fost format din reprezentanţi ai Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), jurnalişti de presă şi redactori ai publicaţiei Ştiinţă şi Tehnică, cercetători şi reprezentanţi ai marilor companii industriale multinaţionale prezente în România.

Milici a mai menţionat că participanţii au fost tineri de până în 35 de ani din întreaga ţară, iar lucrările prezentate au acoperit o gamă mare de domenii, de la robotică la protecţia delfinilor, de la proiecte pentru staţii spaţiale orbitale la sisteme de obţinere a energiei din surse regenerabile

Standurile participanţilor au fost vizitate de mii de participanţi, de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, dar şi de alţi oficiali ai ministerului de resort. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei echipaje de studenţi ai USV au fost premiate la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.
 Vizualizări articol: 1729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Trei echipaje de studenţi ai USV au fost premiate la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura aromată de iarnă (de post) Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să... Citeşte