Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2015 - Anul XX, nr. 275 (6087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pe 20 de km

11 focuri de armă, urmărire ca-n filme şi slalom în viteză cu maşina poliţiei printre butelii aruncate de fugari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj mobil de la compartimentul de Siguranţă Publică din Poliţia municipiului Rădăuţi a avut parte, în noaptea de luni spre marţi, de o serie de aventuri demne de un film poliţist. Autoutilitara de poliţie a făcut slalom printre butelii de aragaz aruncate din maşina urmărită şi numai experienţa şi profesionalismul agenţilor au evitat un accident care ar fi putut avea urmări dramatice. Totodată, în acţiune, lucrătorii de poliţie au făcut uz de armamentul din dotare.

 

Hoţii au abandonat bunurile şi au fugit printre blocurile din vecinătatea magazinului

Totul a pornit puţin după ora 01.30, când un echipaj format din doi agenţi de la o firmă de pază din localitate a surprins doi bărbaţi într-un magazin de pe strada Grănicerului, în timp ce sustrăgeau câţiva saci cu detergent şi mai multe baxuri cu băuturi alcoolice. Imediat după somaţiile agenţilor, hoţii au abandonat bunurile şi au fugit printre blocurile din vecinătatea magazinului. Chiar dacă agenţii i-au urmărit, fiecare câte unul, fugarii au reuşit să dispară în întuneric. După scurt timp agenţii i-au observat pe hoţi într-un autoturism marca Volkswagen Vento, s-au îndreptat spre ei, însă autoturismul a demarat în trombă, deşi unul dintre agenţii de pază a încercat să-l reţină pe şofer prin geamul portierei. Mai mult, în momentul când maşina s-a pus în mişcare agentul a fost călcat pe un picior. Imediat după aceasta agenţii de pază au sunat la 112 şi au anunţat incidentul.

 

Slalom pe drum printre butelii aruncate din VW

La scurt timp după apelul telefonic, la faţa locului au ajuns două echipaje de poliţie şi unul dintre acestea a plecat în căutarea fugarilor. Patrula mobilă a periat mai multe zone din municipiu, iar în momentul când a ajuns pe strada Putnei, în jurul orei 02.35, a observat autoturismul Volkswagen, care se îndrepta în viteză spre ieşirea din localitate. Poliţiştii au pus în funcţiune dispozitivele tip girofar şi cele acustice pentru a opri maşina suspectă, însă fugarii i-au ignorat şi au accelerat.

După o curbă periculoasă, agentul de poliţie care conducea autospeciala a dat dovadă de spirit şi a ocolit în ultimul moment, printr-o manevră spectaculoasă, o butelie de aragaz care fusese aruncată din maşina fugarilor. Urmărirea a continuat pe o distanţă de circa 20 de kilometri, perioadă în care poliţistul de la volanul autospecialei a fost nevoit să facă slalom printre alte trei butelii aruncate din Volkswagen. Agentul care se afla pe locul din dreapta-faţă a tras în timpul urmăririi două focuri de armă de avertisment în plan vertical, apoi alte cinci focuri asupra pneurilor maşinii urmărite.

Pe raza localităţii Voitinel, după ce unul dintre focurile de armă a atins un pneu, fugarii au abandonat maşina şi au dispărut în întuneric. În momentul când autospeciala de poliţie a ajuns în acel loc, oamenii legii au reţinut trei tinere, cu vârste între 15 şi 25 de ani, originare din Suceviţa, Marginea şi Arbore, care nu reuşiseră să fugă. Însă din beznă, dintr-o zonă cu arbuşti, a pornit un tir cu pietre asupra poliţiştilor, ceea ce i-a determinat să tragă, din nou, câte un foc de avertisment în plan vertical, apoi câte unul către fugari, care de această dată s-au speriat şi au dispărut. În autoturismul Volkswagen Vento poliţiştii au mai găsit alte cinci butelii de aragaz.

 

Reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă

După o serie de audieri şi investigaţii, poliţiştii rădăuţeni au reuşit să-i identifice pe fugari, trei indivizi certaţi cu legea, „posesori” de antecedente penale: Sabin Begean, în vârstă de 23 de ani, din Bilca, Marian Pleşca, de 24 de ani, din Volovăţ, şi Nicolae Grosu, 31 de ani, din Vicovu de Sus. Dacă Begean a fost luat de acasă încă de ieri dimineaţă, judiciariştii rădăuţeni au reuşit să-i reţină, ieri după-amiază, şi pe ceilalţi doi suspecţi. Cei trei, care sunt acuzaţi de tâlhărie şi ultraj, cât şi de conducere fără permis, în cazul a doi dintre ei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 focuri de armă, urmărire ca-n filme şi slalom în viteză cu maşina poliţiei printre butelii aruncate de fugari.
 Vizualizări articol: 5416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
11 focuri de armă, urmărire ca-n filme şi slalom în viteză cu maşina poliţiei printre butelii aruncate de fugari5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura aromată de iarnă (de post) Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să... Citeşte