Google
 
miercuri, 25 nov 2015 - Anul XX, nr. 275 (6087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,595 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,8316 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Prăjitura aromată de iarnă (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să plângi”.

 

Avem nevoie de:

O cană cu zahăr, două linguri miere naturală, 3 căni făină albă, o cană ulei de floarea soarelui, o cană morcov ras, o cană măr ras, jumătate de cană stafide, jumătate de cană de miez de nucă mărunțit grosier, o lingură ghimbir proaspăt ( ras), o portocală mare, o lingură scorțișoară măcinată, un praf de copt, jumătate de linguriță sare fină, două linguri zahăr pudră vanilat pentru ornat.

 

Preparare:

Merele și morcovul trebuie să fie suculente și rase prin răzătoare cu ochiuri mari, în timp ce ghimbirul trebuie dat prin cea mai fină răzătoare și trebuie să folosim și sucul său. Portocala o radem, punem coaja separat, o tăiem și o stoarcem pentru a obține cât mai mult suc. Amestecăm uleiul cu zahărul și mierea, adaugam ghimbirul, scorțișoara, coaja de portocale, sarea. Adăugăm făina cernută cu praful de copt, zeama de portocală, apoi merele și morcovul, stafidele și nucile tocate. Turnăm compoziția într-o tavă medie, tapetată cu hârtie de copt. Cuptorul trebuie să fie bine încins în prealabil. Punem prăjitura la copt pentru 50 de minute la foc mediu. Când trece testul scobitorii o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcorească 15 minute, o răsturnăm, îndepărtăm hârtia și lăsăm prăjitura să se răcească complet, pentru a se putea tăia frumos în forma dorită. După tăiere, înainte de a așeza bucățile pe platou, pudrăm prăjitura din belșug cu zahăr pudră vanilat. Prăjiturica emană un miros iresitibil, are o textură ușor umedă, rămâne proaspătă chiar și după două zile și este minunată lângă ceai. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăjitura aromată de iarnă (de post).
 Vizualizări articol: 4137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prăjitura aromată de iarnă (de post)0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura aromată de iarnă (de post) Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să... Citeşte