Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2015 - Anul XX, nr. 275 (6087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, una din vocile „Tinerei Europe”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„The Voice of Young Europe” se intitulează proiectul Erasmus+ în care este implicat şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, în cadrul unui Parteneriat Strategic din Acţiunea Cheie 2 (KA2). Parteneriatul face parte din cadrul noii generaţii de proiecte, 2014-2020, şi se va derula pe o perioadă de 3 ani, până în 2018. Prima întâlnire din proiect a avut loc în Scoţia, în perioada 16-19 noiembrie. Coordonatorul proiectului este „KSG de Breul” din Zeist, Olanda, iar ceilalţi parteneri sunt „West Lothian College” din Livingston, Scoţia (Marea Britanie), „Istituto d'Istruzione Superiore Ciuffelli-Einaudi” din Todi, Italia, „Escola el Cim SCCL” din Terrassa, Catalunia (Spania), „Gregor Mendel Gymnasyum” din Amberg, Germania, şi „Ozel Ayse Dogru Anadolu Lisesi” din Osmanye, Turcia.

 

Provocările cu care se confruntă Europa impun noi metode de abordare a educaţiei 

Aşa cum am aflat de la prof. Ioan Caulea, consilier educativ la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, scopul parteneriatului este acela de a crea un nou curriculum „Educaţie pentru cetăţenie europeană”, care să fie folosit în activitatea didactică a şcolilor partenere şi care să constituie un exemplu de bună practică, atât la nivel local, cât şi la nivel regional sau naţional.

Prof. Ioan Caulea a declarat: „Ideea proiectului a avut la bază atât noile provocări cu care se confruntă Europa, dar şi necesitatea implementării unor metode noi de abordare a educaţiei în acest context, ceea ce presupune noi competenţe pe care trebuie să şi le însuşească tânăra generaţie. Una dintre aceste metode, care va fi în centrul dezvoltării acestui proiect, va fi <dezbaterea> – ca un exemplu de metodă didactică inovativă, care să stimuleze elevii şi profesorii să-şi regândească strategiile de predare şi învăţare. În acest sens, Colegiul Naţional <Nicu Gane> va aduce un element de plusvaloare în cadrul proiectului, prin experienţa pe care o are la acest nivel, datorită implicării elevilor în Clubul de dezbateri academice al şcolii (<Logos>),  club cu o activitate intensă (înfiinţat în 2011), cu participări şi performanţe la diferite concursuri de profil, la nivel judeţean, regional şi naţional”.

La întâlnirea din Scoţia, delegaţia din Fălticeni a fost formată din prof. Ioan Caulea (coordonator al proiectului la nivelul şcolii), prof. Dorin Nistor, Dimitrie Cielecki (preşedintele Consiliului Elevilor) şi Dumitriţa Tudora (vicepreşedinte Consiliul Elevilor, ambii din clasa a XI-a A). Cele trei zile ale întâlnirii s-au concretizat în activităţi de intercunoaştere şi de stabilire a unor detalii tehnice. Reprezentanţii şcolilor partenere au pregătit câte o prezentare a ţării, regiunii, oraşului şi a instituţiei din care provin. În cadrul întâlnirii a fost stabilit programul de activităţi al proiectului, perioada de derulare a mobilităţilor din celelalte ţări partenere, timp în care toţi elevii au participat la cursurile desfăşurate în şcoala gazdă. De asemenea, elevii au lucrat împreună pentru crearea unui logo pentru imaginea proiectului.

„Această primă întâlnire a avut ca scop stabilirea programului definitiv pentru primul an de proiect, alegerea logoului proiectului şi stabilirea principalelor responsabilităţi pentru fiecare şcoală implicată în proiect. Colegiul Naţional <Nicu Gane> va avea ca responsabilităţi realizarea site-ului proiectului şi crearea unui film al proiectului”, ne-a declarat profesorul de limba engleză Dorin Nistor, responsabil cu pregătirea lingvistică a elevilor participanţi în mobilităţile aferente proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, una din vocile „Tinerei Europe”.
 Vizualizări articol: 1266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, una din vocile „Tinerei Europe”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura aromată de iarnă (de post) Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să... Citeşte