Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2015 - Anul XX, nr. 275 (6087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Cum a ieşit din România BMW-ul cu care circula interpreta Viorica Macovei şi care figura furat din Olanda?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe semne de întrebare se ridică în cazul autoturismului marca BMW X6 cu care circula interpreta de muzică populară Viorica Macovei şi care a fost indisponibilizat duminică seară în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret la întoarcerea în România.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră de luni, 23 noiembrie, autoturismul figura ca furat din Olanda încă din luna aprilie 2015. Cu alte cuvinte, în momentul în care Viorica Macovei şi soţul acesteia, Daniel Vasiliu, cel care conducea BMW-ul, au ieşit din ţară, maşina era în baza de date a Poliţiei de Frontieră.

Cu toate acestea, maşina a trecut ca prin brânză şi nimeni nu a ridicat vreun deget pentru a lua măsurile legale care se impun. Inspectorul principal de poliţie Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, pe raza căruia se află şi PTF Siret, a oferit un răspuns în doi peri referitor la această situaţie cel puţin paradoxală.

„Controlul se face aleatoriu, în baza unei analize de risc”, a fost răspunsul scurt al lui Radu Lungu. Cu alte cuvinte la ieşirea din ţară nu era nici un risc, iar la revenirea în ţară datele problemei s-au schimbat radical.

 

BMW Group România, răspuns elegant, dar lipsit de consistenţă

Un alt semn de întrebare major este legat de reprezentanţa BMW din România, prin intermediul căreia a fost achiziţionat autoturismul, aşa cum a afirmat chiar interpreta Viorica Macovei. Cu alte cuvinte, o societate extrem de serioasă a girat vânzarea unui bun despre care ulterior s-a aflat că este furat.

Nici de aici nu am reuşit să primim vreun răspuns satisfăcător vizavi de situaţia neplăcută în care a fost pus clientul. La solicitarea electronică transmisă ieri, cei de la BMW România s-au eschivat de la un răspuns concret.

„BMW România stă la dispoziția autorităților și clientului pentru o rezolvare rapidă a situației. Din păcate, nu putem comenta situația având în vedere că nu avem detalii despre caz și, în plus, este o anchetă în desfășurare”, a precizat Alexandru Șeremet, din partea BMW Group România.

Cert este că proprietarul unui autovehicul pentru care s-au plătit bani grei este acum în imposibilitatea de a-l folosi, cel puţin o anumită perioadă, pe care nimeni nu o poate estima. Cei de la BMW Group România nu au dorit să menţioneze nici dacă în această perioadă proprietarului îi va fi oferit un alt autoturism similar cu care să poată circula şi nici dacă îşi asumă vreo responsabilitate pentru indisponibilizarea maşinii.

 

„Bonusul afacerii”: dosar penal pentru tăinuire la furt

Duminică seară, în timp ce se întorceau de la Cernăuţi, unde interpreta a susţinut un concert de muzică populară cu ocazia unui spectacol organizat de Consulatul României, Viorica Macovei şi soţul acesteia, Daniel Vasiliu, aflat la volan, au fost opriţi în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Motivul: autoturismul marca BMW X6 în care se aflau cei doi figura ca furat din Olanda.

Ca urmare, autoturismul fabricat în anul 2011, în valoare de peste 130.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor. Şi ca şi cum aceste necazuri nu erau suficiente, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Potrivit Vioricăi Macovei, BMW-ul aparţine surorii sale şi a fost achiziţionat legal, în cursul anului 2012, prin intermediul reprezentanţi BMW din România.

„Maşina a fost cumpărată în 2012 şi figurează ca furată abia în 2015, e ceva cam cusut cu aţă albă. Nu ştiu care este explicaţia, dar cert este că maşina este cumpărată cu toate actele în regulă. De altfel, am pus la dispoziţie toate documentele pe care le avem, inclusiv ordine de plată prin bancă, acelaşi lucru fiind făcut şi de reprezentanţa BMW în România”, a precizat Viorica Macovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a ieşit din România BMW-ul cu care circula interpreta Viorica Macovei şi care figura furat din Olanda?.
 Vizualizări articol: 10466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Cum a ieşit din România BMW-ul cu care circula interpreta Viorica Macovei şi care figura furat din Olanda?5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura aromată de iarnă (de post) Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să... Citeşte