Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2015 - Anul XX, nr. 275 (6087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Speranțe pentru la anul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am mai spus-o, o repet: Florin Mergea este un jucător de simplu rătăcit printre dubliști. Sigur, toți au început la simplu, senzația greșită fiind că, vorba lui Horia Tecău, dacă nu ești suficient de bun, ar trebui să te lași. Așadar, e o recunoaștere pe jumătate a faptului că jucătorii de dublu nu ar face față la simplu. Reciproca nu e valabilă, un bun jucător de simplu se adaptează, mai ales dacă își află un partener cu care să se completeze. Dar aceștia, adică jucătorii de succes la simplu, nu au de ce să consume energie la dublu, pentru că premiile și notorietatea sunt la ani lumină față de cele de la jocul individual. Să fim sinceri, câți dintre noi am urmărit meciurile fraților Bryan, care au scris istorie în tenisul de echipă? La drept vorbind, nici n-aveam unde, pentru că televiziunile care transmiteau turnee nu preluau și meciurile de dublu, tocmai din cauza audienței limitate. Altfel stau lucrurile acum, când doi români fac legea în această ramură a tenisului. Tecău și olandezul Rojer au devenit prima pereche în clasamentul mondial, amândoi sunt foarte buni în toate segmentele jocului, la acestea adăugându-se calmul și tenacitatea. În ceea ce-l privește pe partenerul lui Mergea, indianul Bopanna excelează la serviciu și îl mai ajută anvergura la jocul la fileu. Dar, se vede treaba, un jucător genial și unul bunicel nu fac cât doi foarte buni. Mai ales când cel bunicel prinde o zi proastă la serviciu, așa cum s-a întâmplat în finală. Mergea își propunea pentru la anul un turneu de Grand Slam, ba chiar și locul 1 în lume! M-aș bucura ca măcar pentru prima parte să găsească o conjunctură favorabilă, căci restul mi se pare un țel prea optimist. În ce ne privește, să sperăm că Mergea și Tecău vor lua o medalie pentru România la Olimpiada de la anul.

Pe scurt, despre finala Djokovic-Federer... Elvețianul s-a crispat iarăși în fața unui obiectiv important, deși cu condiții mai bune (hard indoor și două seturi din trei) greu se va mai întâlni în disputele cu sârbul. Ajung să spun ce spuneam pe vremea marii rivalități cu Nadal, că Roger va câștiga la Roland Garros dacă Rafa va rata finala. La fel, Roger va mai câștiga un Grand Slam numai dacă nu-l va avea adversar în finală pe Nole. Cât despre autoritarul lider mondial, acesta încheie un an ireal, irepetabil chiar, în care, pe lângă atâtea altele, a reușit egalarea palmaresului direct și cu Federer, și cu Nadal! Ideal pentru el ar fi ca ”acasă”, adică la Australian Open, să-și apere titlul și totodată să treacă în față în ambele rivalități.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Speranțe pentru la anul.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Speranțe pentru la anul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura aromată de iarnă (de post) Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să... Citeşte