Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2015 - Anul XX, nr. 275 (6087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Carieră didactică

360 de profesori din judeţ vor să-şi obţină definitivarea în învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

360 de cadre didactice din judeţ vor să susţină examenul de definitivat, testare ce le oferă dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, cei mai mulţi dintre înscrişi sunt educatori, învăţători, profesori de educaţie fizică sau de limba şi literatura română, peste 40 de dosare fiind depuse pentru fiecare dintre aceste catedre.

Urmează profesorii de engleză, matematică, învăţământ special, istorie, geografie, consiliere psihopedagogică şi religie.

După definitivare, evoluţia în carieră a profesorilor se realizează prin gradul didactic II şi gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum trei ori la examenul de definitivat, în cel mult cinci ani. Cei care pică definitivatul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe o perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea pică definitivatul în cele trei sesiuni, el pierde calitatea de titular prin desfacerea contractul de muncă încheiat pe o perioadă nedeterminată.

Potrivit metodologiei, profesorii care se înscriu la definitivare sunt inspectaţi la clasă de două ori de inspectorul disciplinei de examen şi directorul şcolii, după care susţine o probă scrisă.
Intră în examenul scris de definitivat profesorii care la inspecţii au media cel puţin 8. Examenul scris de definitivat durează 4 ore, iar nota minimă de promovare a probei scrise este 8. Inspecţiile la clasă vor fi efectuate până la data de 17 iunie 2016, urmând ca proba scrisă să aibă loc pe data de 4 august.

La examenul din 2015, 99 dintre cei 264 de profesori suceveni care au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat au luat note de trecere, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de doar 37,5%. Rezultatul din 2015 a fost inferior celui înregistrat în 2014, când în Suceava au promovat 64% dintre examinaţi.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, 26 de candidaţi au luat calificative mai mici de 5, 39 de candidaţi au note între 5 şi 5,99, 50 de note aparţin intervalului 6-6,99 şi 50 sunt între 7 şi 7,99.

Dintre cei care au promovat examenul, 78 au note aparţinând intervalului 8-8,99 şi 19 au note între 9 şi 9,99. Doi candidaţi au luat nota 10. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 360 de profesori din judeţ vor să-şi obţină definitivarea în învăţământ.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
360 de profesori din judeţ vor să-şi obţină definitivarea în învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura aromată de iarnă (de post) Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să... Citeşte