Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2015 - Anul XX, nr. 275 (6087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Expoziţia „Să reducem emisiile de dioxid de carbon”, în hipermarketul Auchan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu ocazia conferinţei internaţionale pe tema încălzirii globale care va avea loc la Paris, în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie, Auchan Suceava organizează în această săptămână expoziţia „Să reducem emisiile de dioxid de carbon”, sub semnătura elevilor Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Iniţiativa se alătură altor acţiuni pe care Auchan Suceava le întreprinde periodic în lupta împotriva încălzirii globale.

Desenele expuse au fost realizate ieri de elevi de clasa a V-a, coordonaţi de profesorii Cristina Rîşca, Petronela Munteanu şi Alexandru Chifan, chiar în incinta magazinului din lunca Sucevei.

Adolescenţilor li s-au pus la dispoziţie creioane colorate, planşe, carioci pentru a ilustra modul în care efectul de seră, emisiile de gaze, poluarea excesivă şi schimbările climatice pot afecta pe termen lung mediul – ridicarea nivelului mării, topirea gheţarilor, extreme climaterice, fenomene meteo extreme, extincţia a numeroase specii de animale, schimbări privind sănătatea oamenilor etc.

Potrivit lui Lucian Vacariuc, directorul Auchan Suceava, „scopul acestei acţiuni este de a trage un semnal de alarmă şi mai ales de a sensibiliza copiii noştri asupra riscurilor care există odată cu încălzirea globală. Această acţiune se alătură eforturilor permanente pe care Auchan le facem în acest sens”.

Acesta a mai subliniat că magazinele Auchan lucrează pentru a reduce consumul de energie, prin trierea deşeurilor, informarea clienţilor asupra unei alimentaţii sănătoase, lupta împotriva risipei alimentare prin comercializarea de produse vrac etc.

 

Soluţii pentru combaterea acestui fenomen

Elevii Colegiului de Artă au primit o serie de informaţii despre pericolul încălzirii globale, angajaţi ai Auchan povestindu-le şi despre o serie de soluţii în vederea diminuării emisiilor de carbon responsabile de efectul de seră, soluţii la care fiecare dintre noi putem contribui.

Totodată, Mihaela Poleacu, din cadrul Agenţiei de Protecţia Mediului Suceava, le-a transmis un mesaj important tinerilor, acela că pot fi actori activi în procesul de consolidare a unei planete şi a unei societăţi sănătoase, cu mai puţine emisii de carbon, acţionând acolo unde se poate - de la transport, până la consum şi utilizarea deşeurilor.

Iar mesajul a fost înţeles de micii artişti ai colegiului sucevean, care, în mai puţin de o oră, au reuşit să creeze planşe care au surprins efectele profunde ale încălzirii globale, oferind totodată şi o notă optimistă prin soluţii şi iniţiative pentru combaterea acestora. Efortul lor a fost recompensat cu un cadou oferit fiecărui elev din partea magazinului Auchan Suceava.

Cât priveşte summitul mondial de la Paris, acesta se va desfăşura sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite şi are drept obiectiv adoptarea de către aproape 200 de țări a unui acord mondial prin care să se frâneze încălzirea globală a planetei, ale cărei consecințe ar putea fi dezastruoase.

Lucian Vacariuc a precizat că, potrivit acordului, creşterea temperaturii medii până în 2100 este limitată la 2°C. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Să reducem emisiile de dioxid de carbon”, în hipermarketul Auchan.
 Vizualizări articol: 1901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia „Să reducem emisiile de dioxid de carbon”, în hipermarketul Auchan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 nov 2015, 14:47:10
Mai intai , nu stiu de ce scolile cara copiii pe la mall si supermarket cand au o actiune , colinda , etc . Au devenit aceste locuri un fel de High Life in Romania ? Serios .
Sau vor sa asigure consumatorii de maine.

====

Si problema care doare cel mai tare , pe cine pacalesc aceste supermarmarketuri . Emisii de CO2 . Sa le reducem?

Ei sunt unul dintre producatorii cei mai mari de emisii CO". Auchan este retailer frantuzesc si corporatie multinationala a carui scop e sa isi vanda produdele proprii produse la mii de kilometri si transportate in romania pentru a fi vandute .Cate noxe nu emit sutele de tiruri care cara zilnic marfurile lor .

Apoi , cea mai importanta sursa de poluare intr-un supermarket sunt frigiderele, pentru ca au nevoie de electricitate si pentru ca emit o cantitate insemnata de gaze F.
Emisiile produse de un supermarket egaleaza consumatorii individuali dintr-un oras intreg. Dar cine isi face probleme atata timp cat nu se vede si banii curg .

====
Btw , se speculeaza ca razboiul dun Siria este o consecinta a incalzirii globale .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura aromată de iarnă (de post) Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea gustului de fructe zemoase și nuci. Vorba unui amic gurmand, iese ”atât de bună, de-ți vine să... Citeşte