Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Protectorul şi doi dintre beneficiarii mafiei păcănelelor, arestaţi pentru 30 de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mafia păcănelelor a fost lovită în plin după ampla acţiune organizată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Toţi cei trei indivizi reţinuţi în noaptea de sâmbătă spre duminică au primit mandate de arestare. Curtea de Apel Suceava a admis propunerile DNA şi a emis mandate de arestare pentru 30 de zile, cu menţiunea că decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ioan Teodorescu, funcţionar cu atribuţii de control în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc - Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava, este principalul acuzat din acest dosar. Pe numele acestuia, mandatul de arestare cuprinde zece infracţiuni de luare de mită, dintre care o infracţiune în formă continuată, o infracţiune de trafic de influenţă, două infracţiuni de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, o infracţiune de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi o infracţiune de favorizarea făptuitorului.

În spatele gratiilor a ajuns şi Costel Calistru, pentru comiterea a două infracţiuni de dare de mită, dintre care una în formă continuată, o infracţiune de complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate şi o infracţiune de cumpărare de influenţă.

Cel de-al treilea arestat este Viorel Ştefan Dănuţă, pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită.

În afara celor trei persoane reţinute şi ulterior arestate, procurorii DNA Suceava au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de alţi cinci suspecţi pentru o perioadă de 60 de zile. Ionuţ Stărică, subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani – Serviciul de Investigaţii Criminale, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Costică Ţîncu, administrator al unei societăţi comerciale, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar Silviu Spiridon, administrator al unei alte firme, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.

Procurorii DNA au început urmărirea penală şi faţă de Dragoş Constantin Pânzariu Budeanu pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Cea de-a cincea persoană plasată sub control judiciar este Claudiu Bălăucă, pentru acuzaţiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la dare de mită.

 

Fraudele din jocurile de noroc, comise în special la sate

Pe 6 ianuarie 2015, DNA Suceava s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 2014-2015, funcţionari publici din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc - Serviciul Teritorial Nord-Est desfăşoară activităţi ilicite pe teritoriul judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi şi Neamţ, cu prilejul exercitării atribuţiilor de serviciu, în scopul sprijinirii şi protejării unor societăţi comerciale care au ca obiect „activităţi de jocuri de noroc şi pariuri” deţinute de importanţi oameni de afaceri din Botoşani, cu puncte de lucru în judeţele menţionate mai sus, în sensul favorizării acestora în timpul controalelor astfel încât să nu fie sancţionaţi potrivit legislaţiei în vigoare. Din actul de sesizare mai rezultă că societăţile în cauză, prin administratorii lor, au pus la punct un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin folosirea unor echipamente de tip „slot-machine" fără licenţă şi autorizaţie de exploatare, rezultând din primele investigaţii aproximativ 404 puncte de lucru în cadrul cărora funcţionează în ilegalitate aproximativ 2.000 de aparate.

În vederea ascunderii originii ilicite a fondurilor rezultate a fost creată aparenţa legalităţii prin folosirea de aparate donate care au seriile de identificare şi softurile unor aparate licenţiate (aproximativ 60% din aparatele care funcţionează în mod ilegal fiind donate).

Activităţile ilicite desfăşurate de oamenii de afaceri s-au derulat atât în locaţiile declarate şi aflate în evidenţa Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, cât şi în localuri de alimentaţie publică nedeclarate, preponderent în mediul rural.

Principalul exponent al acestei reţele de tip mafiot era Ioan Teodorescu, care în calitate de funcţionar cu atribuţii de control în cadrul Oficiului Naţional de Jocuri - Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava, a pretins şi primit de la inculpaţi, oameni de afaceri şi de la alte persoane sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 3.000 de euro, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, în contextul unor controale efectuate de funcţionar, referitoare la constatarea abaterilor şi aplicarea sancţiunilor impuse de legislaţia în domeniul jocurilor de noroc. De multe ori, banii au fost pretinşi şi primiţi sub forma unor împrumuturi pe care inculpatul nu le-a mai restituit ulterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protectorul şi doi dintre beneficiarii mafiei păcănelelor, arestaţi pentru 30 de zile.
 Vizualizări articol: 2310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Protectorul şi doi dintre beneficiarii mafiei păcănelelor, arestaţi pentru 30 de zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte