Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Târgu Jiu

Premiul I pentru un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare”, la Festivalul cântecului popular ,,Maria Lătăreţu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului cântecului popular românesc ,,Maria Lătăreţu”, de la Târgu Jiu, l-a avut printre laureaţi pe suceveanul Alexandru Sahlean, elev al Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, acesta adjudecându-şi premiul I în cadrul evenimentului ce a reunit slujitori împătimiți ai cântecului din toate zonele ţării şi specialiști de prestigiu.

„Eu am fost născut şi crescut în folclor, fiind o vatră puternică de obiceiuri şi tradiţii la noi la Cacica, pe Valea Soloneţului, mi-au plăcut de mic dansul şi cântul popular. De la 9 ani am început să cânt, fiind îndrumat de prof. Maria Macovei. Ulterior am început să colaborez cu Ansamblul <Ciprian Porumbescu> Suceava, iar acum mă pregătesc cu Sorin Filip, profesorul şi mentorul meu”, ne-a mărturisit Alexandru, elev în clasa a XII-a.

Festivalul „Maria Lătăreţu” s-a desfăşurat în perioada 9-12 noiembrie, la Târgu Jiu, pe două secţiuni, respectiv interpretare vocală şi interpretare instrumentală, reunind zeci de iubitori de folclor din ţară, precum şi din Serbia.

Alexandru a fost distins cu premiul I în cadrul categoriei interpretare vocală, acesta cucerind publicul şi juriul cu doina „Mândră floare-i norocu” a Minei Pîslaru şi „Irinucă cu cercei” de Anton Achiţei. Juriul de specialitate a fost format din muzicologi, fiind prezidat de Elise Stan, realizatoarea emisiunii „O dată-n viaţă”, difuzată pe TVR 1.

„Doina am interpretat-o fără acompaniament orchestral, fiind doina de suflet a străbunicii mele, rapsod popular, de la care moştenesc acest talent. Pentru a doua piesă, la care am fost acompaniat de Orchestra Naţională Radio, îi mulţumesc lui Anton Achiţei”, a mai explicat ştefanistul. Acesta a purtat pe scena de la Târgu Jiu un costum popular, cămaşa fiind purtată de bunicul său în ziua nunţii lui, în urmă cu zeci de ani.

Pe lângă premiul I, Radiodifuziunea i-a dat prilejul de a înregistra gratuit 10 piese alături de Orchestra Naţională Radio, urmând ca acestea să fie difuzate fără a trece printr-o altă comisie de specialitate.

 

Premiul I la Festivalul Național de Folclor ”Strugurele de Aur”, 2015

Premiul I la Târgu Jiu nu este singura reuşită a lui Alexandru de pe plan muzical din acest an. În luna septembrie, Alexandru a fost laureat cu premiul I la Festivalul „Strugurele de aur”, ediţia a XV-a.

Tânărul din Cacica vrea săurmeze cursurile Academiei de Poliţie din Bucureşti, însă nu renunţă la ideea de a fi student şi la Conservator, distincţiile obţinute la festivalurile-concurs oferindu-i şansa să studieze la Universitatea de Muzică fără a susţine un examen de admitere.

„Ministerul Afacerilor Interne are în subordine Ansamblul Ciocârlia unde mi-aş dori foarte mult să activez, dar mă gândesc şi la Conservator. Iniţial am privit muzica drept o pasiune, însă acum e mult mai mult de atât”, a mai punctat elevul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul I pentru un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare”, la Festivalul cântecului popular ,,Maria Lătăreţu”.
 Vizualizări articol: 2793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Premiul I pentru un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare”, la Festivalul cântecului popular ,,Maria Lătăreţu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte