Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Recompense

Olimpici şi profesori suceveni au fost premiaţi pentru rezultatele lor, la Palatul Victoriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Palatul Victoria din Bucureşti, sediul Guvernului, a avut loc ieri festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale din anul 2015, a profesorilor care i-au pregătit, dar şi a unităţilor şcolare de unde provin elevii premiaţi. Evenimentul a fost găzduit de prim-ministrul interimar al României şi ministru al Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpean.

Zece elevi suceveni şi profesorii lor au fost recompensaţi pentru rezultatele excepţionale obţinute în acest an. Elevii laureaţi şi-au adjudecat trei medalii de aur, trei de argint, cinci de bronz şi o menţiune la olimpiadele internaţionale din 2015.

În total, Guvernul României a premiat 225 de elevi câştigători a 257 de distincţii. De asemenea, au fost premiaţi cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii.

 

Olimpicii invitaţi la Palatul Victoria

Elevii suceveni care s-au remarcat în cadrul competiţiilor internaţionale, în 2015, sunt: Alexandru Silvestru Big, Bernadeta Balac şi Agnesca Revai - Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Larisa Andreea Pălie şi Lorena Davidel – Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, Monica Balac şi Daniela Petrovici - Colegiul National „Petru Rareș” Suceava, Teodora Elena Solovan – Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Tudor Costel Creţu şi Gabriel Găitan – Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti,

Lorena Davidel a fost medaliată cu bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, la Moscova, fiind pregătită de prof. Marcel Porof. Larisa Andreea Pălie, tot de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, a primit menţiune la Olimpiada Internațională de Lectură, din luna septembrie, fiind îndrumată de prof. Daniela-Ramona Pavel.

Teodora Elena Solovan a obţinut argintul la Olimpiada Internațională de Lingvistică, din Bulgaria, sub coordonarea prof. Carmen Bocăneţ.

Tot argint a câştigat şi Alexandru Silvestru Big la Olimpiada Internațională de Chimie ”D.I. Mendeleev”, din Armenia. Acesta a fost pregătit de prof. Mariana Zup. Tot de la Gura Humorului, Bernadeta Balac şi Agnesca Revai au câştigat premiul al III-lea la Olimpiada Internaţională de limbă polonă maternă, coordonate fiind de prof. Buzuk Anetta Agnieszka.

Daniela Petrovici a ocupat locul I la Olimpiada Internaţională de Lectură, prof. Gheorghe Cîrstian,iar Monica Balac a câştigat locul al III-lea la Olimpiada Internaţionala de limbă polonă maternă, prof.Tomasz Ryszard Kobuszewski.

Rădăuţeanul Tudor Costel Creţu a fost laureat cu trei medalii internaţionale, două de aur şi una de argint, în 2015. Acesta studiază la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, la festivitatea de premiere reprezentând capitala. Un alt sucevean de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti esteGabriel Găitan, premiat cu  medalia de bronz laOlimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia, China.

 

Câţi bani primesc olimpicii şi profesorii lor

Cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale sunt: 9.720 de lei - premiul I sau medalie de aur, 8.330 de lei - premiul al II-lea sau medalie de argint, 5.950 de lei - premiul al III-lea sau medalie de bronz şi 4.065 de lei - menţiune.

Pentru profesorii care au pregătit elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi. Şcoala unde învaţă sau au învăţat olimpicii primeşte câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpici şi profesori suceveni au fost premiaţi pentru rezultatele lor, la Palatul Victoriei.
 Vizualizări articol: 5107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Olimpici şi profesori suceveni au fost premiaţi pentru rezultatele lor, la Palatul Victoriei4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte