Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Merite recunoscute

Consulul Poloniei la Bucureşti a premiat trei eleve din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Independenţei Poloniei, sărbătorită duminică, 15 noiembrie, în cadru festiv la Soloneţu Nou, a prilejuit momente emoţionante.

Consulul Poloniei la Bucureşti, Beata Golębiewska, a participat la această acţiune alături de membrii comunităţii poloneze din Bucovina, de preoţii decanatului de Bucovina, dar şi alături de preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher.

Cu acest prilej, Consulul Poloniei în România le-a premiat pe elevele Monica Balac, Agneşca Revai şi Bernadeta Balac, pentru rezultatele obţinute la Olimpiada de Literatură şi Limba Polonă, la Concursul de Ortografie şi la concursurile de recitare pentru diasporă şi polonezii din străinătate, dar şi pentru rezultate bune la învăţătură şi pentru promovarea limbii şi culturii materne în mediile diasporei poloneze româneşti.

Ziua a debutat cu Sfânta Liturghie la biserica romano-catolică din Soloneţu Nou, slujbă prezidată de părintele Stanislav Ioan Cucharec, parohul bisericii. Liturghia a fost una de mulţumire pentru eroii polonezi care au luptat  pentru Independenţa Poloniei. Tot în timpul ceremoniei religioase, s-a ţinut un moment de rugăciune pentru toate victimele de la Colectiv din Bucureşti, dar şi pentru cei care au murit în atentatele de la Paris. Parohul Stanislav a accentuat că victimele de la Paris ,,au murit nevinovate şi că extremismul este un act de laşitate împotriva umanităţii”.

După ceremonia religioasă, participanţii s-au deplasat la sediul Dom Polski, unde membrii Ansamblului „Sołonczanka” au susţinut un program artistic care a cuprins cântece şi versuri patriotice dedicate acestei sărbători, atât de importante pentru polonezii din întreaga lume.

„Au fost manifestări pe care le organizăm anual şi care sunt un semn de respect pentru înaintaşii noştri şi pentru lupta acestora în vederea obţinerii independenţei naţionale. Fără aceşti eroi, probabil că lucrurile ar fi stat altfel”, a declarat Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România.

Ziua Independenţei Poloniei este o sărbătoare naţională în Polonia şi este celebrată în fiecare an pe 11 noiembrie de polonezii de pretutindeni. În această zi este comemorată independenţa Poloniei redobândită în anul 1918, după 123 de ani în care a fost împărţită de Austro-Ungaria, Prusia şi Rusia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consulul Poloniei la Bucureşti a premiat trei eleve din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consulul Poloniei la Bucureşti a premiat trei eleve din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte