Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Vive la France!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înainte de orice, toată compasiunea pentru sora noastră întru suferinţa naţională, Franţa, precum şi speranţa că nefericita întâmplare nu va afecta desfăşurarea Campionatului European care va putea deveni cu această ocazie un simbol al frăţiei planetare împotriva demenţei care tinde şi ea să devină tot globală. Urmăream live meciul dintre ea şi Germania şi, poate fiindcă în paralel, pe celălalt televizor, aveam un meci de baraj, nu am realizat pe deplin ce se petrecea în preajma stadionului, deşi la reluările ulterioare s-a auzit clar măcar una dintre explozii. Chestia foarte curioasă este aceea că nici fotbaliştii, nici spectatorii din tribune nu cred că şi-au dat seama că bubuitura e o bombă din afara perimetrului. Sunt convins că cei mai mulţi au crezut, ca şi telespectatorii, că o fi vreo petardă aruncată undeva în tribune. Cred asta fiindcă nu am văzut nici agitaţie, nici vreo intenţie de a cuiva (arbitri, oficiali etc) de a opri desfăşurarea meciului, care a continuat până la expirarea timpului regulamentar. Dincolo de intenţia de a nu crea haos prin anunţuri care ar fi putut declanşa isteria colectivă, este dătător de speranţe faptul că în afară de preşedintele Franţei şi suita sa, evacuaţi repede şi discret, în rest lucrurile au continuat normal. Asta demonstrează faptul că securitatea stadionului era foarte bine pusă la punct, responsabilii cu asta considerând că nu este vreun pericol major în incintă. Tocmai de asta sunt convins că pe lângă cele deja existente, se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă fără precedent în asemenea competiţii, astfel încât desfăşurarea Campionatului European să fie conform programului stabilit, fără abatere. În fond, vor fi prezente acolo 24 de ţări europene, toate interesate ca pe continent să domnească pacea şi armonia, şi să ne bucurăm cu toţii de aşteptatul eveniment. La nevoie, n-au decât să fie suplimentate delegaţiile fiecăreia dintre ele cu un număr suficient de profesionişti care să contribuie, alături de gazde, la buna desfăşurare a Campionatului. Acolo unde, iată, va veni şi Ungaria, care a dat marea lovitură, eliminând cam fără replică o Norvegie care m-a dezamăgit cumplit. De aici, putem desprinde o concluzie interesantă: aceea că grupa noastră, aşa slabă cum a fost, a trimis în Franţa jumătate dintre participante, deci parcă n-a fost chiar aşa de slabă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vive la France!.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vive la France!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte