Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2015 - Anul XX, nr. 265 (6077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


22 de perechi de bile, şterpelite din Parlament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă performanţă, care poate intra pe uşa strâmtă a Guinness Book, a fost consemnată în România, aşteptându-se omologarea din partea comisiilor de resort care, în prealabil, vor leşina de emoţie: 22 de perechi de bile, albă-negră, au fost subtilizate din dotarea Legislativului. Pare-se că prilejul a fost votul pentru libertatea madamei Udrea, la care râvnesc procurorii, iar apărătorii parlamentari nu consimt. Ca atare, spre a menţine în stare liberă tripla ministresă a jupânului Băsescu, singurul care anunţă că o vizitează la domiciliu şi azi (înainte mergea ea la Cotroceni), aleşii neamului au introdus în urne piuneze, aspirină, pietricele de râu ori nimic, unii prefăcându-se că slobozesc din pumn ceva, iar acel ceva, ca la jocul cu ”ghiceşte în ce mână o ţin”, nu exista. Se va purcede la o anchetare prin procurorii DNA, alertaţi de un aşa caz rarisim de corupţie cu bile? Vor scotoci procurorii prin buzunarele aleşilor? Nu-i cam târziu? Poate şi-au dat ţoalele la curăţătorie între timp, sărăcia făcând ravagii prin clasa politică românească, precum bine ştim, iar corpurile delicte s-au dizolvat în detergenţi. Cine a fugit cu bilele? Trag nădejde să nu fie vreun parlamentar pe care am pus, în cartierul meu electoral, ştampila! Că ăştia azi fură oul de prepeliţă al unei biluţe, mâine fură boul de aur al tezaurului naţional, dacă o mai fi şi ăla la locul lui şi nu l-au înlocuit cu vreo aspirină.

Da, am trăit s-o auz şi p-asta! Aleşii neamului, crema naţiunii, alifia cinstei, buricul moralei purceseră la o asemenea găinărie de alba-neagra. Care-s cei 22? Mă uit lung la poza domnului Zgonea? Nu, ăsta-i cinstit. O fi furat … şi repet în cap nume. Nu, toţi sunt aleşi de popor tocmai spre a vindeca naţia de deprinderi urâte. Cin să fie, cin să fie? Iohannis s-a răzgândit cu anticipatele şi pare a-i conveni sasului reţeta cu Cioloş, pe care a scos-o din buzunar de parcă o ştia de un veac. Că nu se poate cu anticipatele, că e greu, că legea stă pieziş. Păi ce motiv de demisie în bloc a Parlamentului mai nimerit ca ăsta picat acum mănuşă – Parlamentul a fost prins cu biluţele în buzunarul nădragilor, inventarul oficial dovedind hoţia. Demisia! Orice om cinstit, în afara celor 22, ar demisiona imediat, nesuportând un asemenea afront. Păi nu?!

P.S.

Între timp, Coana Joiţica joacă rolul femeii amărâte de la ţară şi spune că n-a văzut în viaţa ei 5 milioane de roni, cât i-au cerut cauţiune procurorii. Aşa că exclude varianta de a plăti. Păi poate sunt de acord ăia să-i achite în euro sau dolari, că tot se încurcă biata femeie de nu mai ţine minte ce fel de valută se găsea prin genţile cât paporniţa care galopau spre ministerele ei! Poate echivalează în poşete - cu 5 poşete ai făcut de-o cauţiune! Poate…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22 de perechi de bile, şterpelite din Parlament.
 Vizualizări articol: 3247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
22 de perechi de bile, şterpelite din Parlament5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce titlu sa-ti dau...? Vanator de alune si cafea? trimis de
(23 nov 2015, 14:06:09
Luciane,baiete,ai fata de milog si probabil ca asta si esti. Fii linistit,nu am facut vreo pasiune din a citi articolele tale insa,daca ocazional mai citesc necrologul din M d S mai alunec si nu pot sa nu constat ca esti nimic mai mult decat un disc defect pe care indiferent cum il asezi pe platan sare in acelasi loc....la Base si Udreea.Ofera-ti un consult sau...pleaca intr-o statiune...de tot!Cand ai obsesii ai si o problema psihica,din cate stiu eu Stinge-te linistit in anonimatul care probabil te bantuie.te implor ,nu mai scrie!
Acum ce sa-ti zic,ar trebui sa-mi multumesti ca te mai scot din anonimat cu comentariul asta care, fie vorba intre noi nu cred ca va aparea.Il va cenzura ca inainte de 89 vreun coleg de-al tau.Adio!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume mediteraneene Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi și un fel de bază consistent și gustos în perioadele de post. Sunt delicioase, par sofisticate, aduc... Citeşte