Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replică

Debranşările de la căldură în municipiul Rădăuţi, „o escrocherie electorală” folosită de unii pretendenţi la fotoliul de primar

Candidatul PNL pentru funcţia de primar în municipiul Rădăuţi, dl Cătălin Miron, acuză pe nedrept S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi de încălcarea legii privind debranşarea apartamentelor de la sistemul centralizat de termoficare al oraşului.

Ne aşteptăm ca domnul candidat, cu cunoştinţe juridice, să amintească şi despre legislaţia care este încălcată.

Cu puţină înţelegere de care trebuie să daţi dovadă, domnule candidat, vă explicăm că S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi respectă procedura legală pentru deconectarea apartamentelor de la reţeaua de termoficare a oraşului şi nu obstrucţionează demersul cetăţenilor de a se debranşa. Din contră, dată fiind situaţia de la Primăria municipiului Rădăuţi, încă din luna iunie societatea a primit cereri de debranşare şi a îndrumat cetăţenii pentru a-şi întocmi documentaţia necesară conform legii, fără a mai aştepta eliberarea certificatului de urbanism.

Punctul nr. 1

Legislaţia care se aplică la deconectarea individuală a apartamentelor de la sistemul de termoficare este Ordinul nr. 91/2007, aprobat de către ANRSC şi HCL a municipiului Rădăuţi nr. 125/22.07.2010.

Astfel solicitanţii care doresc deconectarea apartamentului se adresează cu o cerere scrisă de mână la secretariatul societăţii şi primesc răspunsul în scris cu condiţiile legale pentru debranşare.

Punctul nr.2

Condiţiile de debranşare care trebuiesc îndeplinite cumulativ se referă la acceptul proprietarilor cu care acesta se învecinează, documentaţia tehnică prevăzută de lege, cu condiţiile tehnice stabilite de proiectant, autorizaţia de construire.

Punctul nr. 3

Cheltuielile de debranşare percepute de către S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi:

  -taxa de aviz de 48 lei;

  -taxa de blindare între 87 lei şi 200 lei, funcţie de numărul de calorifere;

  -copii şi adeverinţe 21 lei.

Odată cu debranşarea unui număr de apartamente dintr-o scară condiţiile tehnice de funcţionare a instalaţiilor se modifică, ceea ce se corectează prin montarea echipamentului de echilibrare hidraulică. Acest echipament este prevăzut de proiectant şi se dimensionează pentru întreaga scară, fiind comun pentru toţi consumatorii de energie termică a scării.

La fel ca la coloana de gaz a scării, proprietarii participă cu cotă parte şi la valoarea echipamentului de echilibrare.

Este adevărat că pentru reducerea costului „vanei de echilibrare” s-a acceptat echipament cu reglare manuală, cu valoarea mai mică, reglare pe care o face furnizorul care o şi montează şi este achitată de solicitant către acesta.

Suntem deschişi oricăror analize, de altfel în urma unor asemenea sesizări am fost verificaţi de instituţiile abilitate cu privire la procedura legală aplicată, dar trebuie să avem în vedere şi situaţia consumatorilor de energie termică rămaşi racordaţi la reţeaua de termoficare a oraşului.

S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debranşările de la căldură în municipiul Rădăuţi, „o escrocherie electorală” folosită de unii pretendenţi la fotoliul de primar.
 Vizualizări articol: 3375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Debranşările de la căldură în municipiul Rădăuţi, „o escrocherie electorală” folosită de unii pretendenţi la fotoliul de primar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai nu zau, musiu Tatar? trimis de
(18 nov 2015, 11:37:56
A-ti ocolit-o frumos din creion,cefe groase ce sunteti,dar cetatenii care au dorit sa se debranseze de la sistemul centralizat au fost obligati sa cumpere acele vane de echilibrare hidraulica,desi prin debransare nu mai erau clientii vostri si le-au platit din propriu buzunar la pretul ala ridicol.Asta ati uitat sa spuneti in articol,restul este balast pentru derutarea cititorilor neavizati

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte