Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pilaf turcesc cu năut (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne de pasăre, dar putem pregăti acasă și o versiune adaptată, de post, la fel de gustoasă, economică și hrănitoare.

Avem nevoie de:

O conservă de năut fiert (de 400g), 3 căni de orez, 4 căni și jumătate de supă de legume sau apă, 2-3 linguri margarină de calitate cu gust de unt, sare și piper după gust, opțional un ardei gras roșu și niște pătrunjel verde tocat pentru decor

Preparare:

Alegem orezul, îl spălăm în apă rece și îl scurgem bine. Deschidem conserva de năut, aruncăm zeama, turnăm apă rece peste năut pentru clătire și o aruncăm. Verificăm dacă boabele sunt bine fierte - trebuie să fie ușor de strivit între degete. Dacă pielița de pe boabe pare încă aspră și prea groasă, merită efortul de a o îndepărta bob cu bob, dar nu este obligatoriu. Oprim separat două linguri de năut pentru decor. Încălzim supa de legume sau apa.

Într-o cratiță antiaderentă punem la topit margarina. Dacă folosim ardei, îl tocăm cubulețe și le punem la călit în margarina topită. Adăugăm orezul și amestecăm continuu, pentru ca boabele să devină sticloase și să nu se lipească. Turnăm apa ori supa caldă, amestecăm bine o singură dată, punem un vârf de cuțit de sare și lăsăm să fiarbă la foc mediu. După cinci minute din momentul în care a început să clocotească, presărăm boabele de năut deasupra, dar nu amestecăm. Lăsăm să fiarbă încă 10 minute din momentul în care clocotește din nou. Dăm cratița cu pilaf deoparte, presărăm repede puțin piper măcinat, amestecăm scurt și ușor cu o furculiță, acoperim vasul cu un prosop de bucătărie perfect curat și punem deasupra, peste prosop, un capac. Lăsăm oala nemișcată 20 de minute, apoi îndepărtăm capacul și prosopul, amestecăm ușor cu o furculiță, de jos în sus, pentru a afâna un pic orezul, gustăm și mai adăugăm sare dacă e necesar, apoi putem servi preparatul. Îl așezăm pe farfurii, îl presărăm cu puțin piper, cu boabe de năut și eventual cu puțin pătrunjel verde tocat. Îl servim cald, alături de murături sau cine dorește poate picura deasupra zeamă de lămâie, mujdei de usturoi sau chiar sos de hrean cu oțet.

Dacă nu dorim versiunea de post a preparatului, putem pregăti pilaful cu năut în același fel, înlocuind doar margarina cu unt și supa de legume cu supă de pui, iar la servire îl prezentăm și cu fâșii de carne de pui fiartă ori friptă, așezate deasupra sau în jurul grămezii de pilaf și stropite cu puțin ulei de măsline ori de susan, așa cum prevede rețeta originală turcească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pilaf turcesc cu năut (de post).
 Vizualizări articol: 11609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pilaf turcesc cu năut (de post)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte