Săptămâna aceasta este una cu totul specială pentru clienții Restaurantului „Centru Vechi”, situat la kilometrul 0 al Sucevei, care au ocazia să servească feluri de mâncare deosebite, din bucătăria internațională, preparate de unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, maestrul în arte culinare Petrișor Tănase.
În cadrul proiectului „O săptămână specială”, acesta gătește alături de bucătarii restaurantului delicioase feluri de mâncare care vor fi servite clienților care optează pentru meniul special, care vine în completarea celui existent.
„Vreau să aduc puțin din bucătăria veche internațională, care era prezentă acum mult timp în bucătăria boierilor moldoveni”, a spus Petrișor Tănase, primul prezentator de emisiuni culinare din România, cunoscut publicului îndeosebi pentru rețetele prezentate în cadrul emisiunilor îndrăgitei Teo Trandafir.
De exemplu, ieri, clienții de la „Centru Vechi” au avut ocazia să își desfete papilele gustative cu un șnițel cu brânză de burduf, servit cu cartofi nemțești, o picatta napoletana – șnițel cu ou și mult cașcaval, servit cu spaghete napolitane, dar și cu o salată cu influențe asiatice, toate trei create de maestrul în arte culinare.
În fiecare zi, alte trei preparate culinare deosebite vor fi aduse în atenția gurmanzilor suceveni ori a celor care vor să descopere savoarea unor preparate culinare de calitate, puse în valoare și de o prezentare pe măsură. Toate aceste produse culinare vor face parte din viitorul meniu al restaurantului, ele putând fi savurate și după plecarea maestrului culinar, care se ocupă săptămâna aceasta și de instructajul personalului de la bucătăria Restaurantului „Centru vechi”.
Pentru cei care apreciază și un desert savuros, maestrul în arte culinare Petrișor Tănase are de gând să pregătească săptămâna aceasta „banana Mandazi”, un vechi preparat african, un „mille feuille” cu fructe și cremă de vanilie, o cremă „Diplomat”, un preparat vechi, pe care lumea l-a cam uitat, dar și un desert raw vegan (gătit fără foc)”.
Duminica cu bunătăți preparate și prezentate de maestrul Petrișor Tănase
Finalul unei săptămâni speciale nu are cum fi decât o duminică specială, pe 22 noiembrie, de la ora 13.00, fiind organizat la „Centru Vechi” un prânz deosebit, la care accesul se face doar pe bază de rezervări, care pot fi făcute la nr. de tel. 0749 222 202, sau online la secțiunea Rezervări.
Atunci vor fi savurate mai multe feluri de mâncare special create și prezentate de maestrul în arte culinare Petrișor Tănase, cu degustări de vinuri, într-o atmosferă deosebită, pe acorduri de pian.
Cel mai cunoscut bucătar din România va dezvălui secretele lor, de la origini, ingrediente, modalitatea de preparare, până la legătura lor cu vinurile care vor fi degustate în ziua respectivă.

Expoziție de artă culinară între zidurile Cetății de Scaun a Sucevei
Revenit în Suceava după 15 ani de zile de la ultima vizită, Petrișor Tănase a remarcat că a găsit „o Suceavă schimbată în bine, un oraș frumos, curat”, exprimându-și bucuria de a vedea Cetatea de Scaun a Sucevei renovată.
„Este un obiectiv turistic foarte interesant. Chiar mă gândesc ca anul viitor să vin aici să fac o expoziție de artă culinară între zidurile cetății, dacă ne vor permite autoritățile locale, combinată cu spectacole muzicale și piese de teatru. Vreau să fie un eveniment de talie internațională, cu invitați din Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Polonia și Ungaria”, a spus Petrișor Tănase, care deține și funcția de secretar general al Asociației Naționale a Cofetarilor și Bucătarilor din Turism în România, fiind și fondatorul singurei școli de artă culinară din țară.

