Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

O săptămână specială

Bucate boiereşti, gătite de Petrişor Tănase, la Restaurantul "Centru Vechi"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna aceasta este una cu totul specială pentru clienţii Restaurantului „Centru Vechi”, situat la kilometrul 0 al Sucevei, care au ocazia să servească feluri de mâncare deosebite, din bucătăria internaţională, preparate de unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din România, maestrul în arte culinare Petrişor Tănase.

În cadrul proiectului „O săptămână specială”, acesta găteşte alături de bucătarii restaurantului delicioase feluri de mâncare care vor fi servite clienţilor care optează pentru meniul special, care vine în completarea celui existent.

„Vreau să aduc puţin din bucătăria veche internaţională, care era prezentă acum mult timp în bucătăria boierilor moldoveni”, a spus Petrişor Tănase, primul prezentator de emisiuni culinare din România, cunoscut publicului îndeosebi pentru reţetele prezentate în cadrul emisiunilor îndrăgitei Teo Trandafir.

De exemplu, ieri, clienţii de la „Centru Vechi” au avut ocazia să îşi desfete papilele gustative cu un şniţel cu brânză de burduf, servit cu cartofi nemţeşti, o picatta napoletanaşniţel cu ou şi mult caşcaval, servit cu spaghete napolitane, dar şi cu o salată cu influenţe asiatice, toate trei create de maestrul în arte culinare.

În fiecare zi, alte trei preparate culinare deosebite vor fi aduse în atenţia gurmanzilor suceveni ori a celor care vor să descopere savoarea unor preparate culinare de calitate, puse în valoare şi de o prezentare pe măsură. Toate aceste produse culinare vor face parte din viitorul meniu al restaurantului, ele putând fi savurate şi după plecarea maestrului culinar, care se ocupă săptămâna aceasta şi de instructajul personalului de la bucătăria Restaurantului "Centru vechi".

Pentru cei care apreciază şi un desert savuros, maestrul în arte culinare Petrişor Tănase are de gând să pregătească săptămâna aceasta „banana Mandazi", un vechi preparat african, un "mille feuille" cu fructe şi cremă de vanilie, o cremă "Diplomat", un preparat vechi, pe care lumea l-a cam uitat, dar şi un desert raw vegan (gătit fără foc)”.

Maestrul în arte culinare Petrișor Tănase alături de echipa de bucătari de la Restaurantul Centru Vechi

 

Duminica cu bunătăţi preparate şi prezentate de maestrul Petrişor Tănase

Finalul unei săptămâni speciale nu are cum fi decât o duminică specială, pe 22 noiembrie, de la ora 13.00, fiind organizat la "Centru Vechi" un prânz deosebit, la care accesul se face doar pe bază de rezervări, care pot fi făcute la nr. de tel. 0749 222 202, sau online la secțiunea Rezervări.

Atunci vor fi savurate mai multe feluri de mâncare special create şi prezentate de maestrul în arte culinare Petrişor Tănase, cu degustări de vinuri, într-o atmosferă deosebită, pe acorduri de pian.

Cel mai cunoscut bucătar din România va dezvălui secretele lor, de la origini, ingrediente, modalitatea de preparare, până la legătura lor cu vinurile care vor fi degustate în ziua respectivă.

O săptămână specială la Restaurant Centru Vechi!

 

Expoziţie de artă culinară între zidurile Cetăţii de Scaun a Sucevei

Revenit în Suceava după 15 ani de zile de la ultima vizită, Petrişor Tănase a remarcat că a găsit „o Suceavă schimbată în bine, un oraş frumos, curat”, exprimându-şi bucuria de a vedea Cetatea de Scaun a Sucevei renovată.

„Este un obiectiv turistic foarte interesant. Chiar mă gândesc ca anul viitor să vin aici să fac o expoziţie de artă culinară între zidurile cetăţii, dacă ne vor permite autorităţile locale, combinată cu spectacole muzicale şi piese de teatru. Vreau să fie un eveniment de talie internaţională, cu invitaţi din Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Polonia şi Ungaria”, a spus Petrişor Tănase, care deţine şi funcţia de secretar general al Asociaţiei Naţionale a Cofetarilor şi Bucătarilor din Turism în România, fiind şi fondatorul singurei şcoli de artă culinară din ţară.

L aRestaurant Centru Vechi vor fi savurate mai multe feluri de mâncare special create şi prezentate de maestrul în arte culinare Petrişor Tănase

O săptămână specială cu Maestrul în arte culinare Petrișor Tănase la Restaurant Centru Vechi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucate boiereşti, gătite de Petrişor Tănase, la Restaurantul "Centru Vechi".
 Vizualizări articol: 4392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Bucate boiereşti, gătite de Petrişor Tănase, la Restaurantul "Centru Vechi"4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte