Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2015 - Anul XX, nr. 252 (6064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă

Traian Andronachi cere conducerii Primăriei Rădăuţi să repare drumurile din oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printr-o scrisoare deschisă adresată conducerii Primăriei Rădăuţi, Traian Andronachi, preşedintele partidului Uniunea pentru Rădăuţi, solicită ca drumurile din oraş să fie reparate cât mai rapid. Mai mult, Andronachi a cerut să i se comunice ce proceduri a demarat administraţia rădăuţeană pentru lucrările de reparare şi balastare a drumurilor din municipiu, atât pentru cele asfaltate, cât şi pentru cele pietruite.

„După o perioadă de veritabil haos al actului de conducere administrativ, repunerea în firesc a forurilor legislative şi executive ale municipiului înseamnă intrarea în normalitate. Reiterăm şi în această formă scrisoarea pe care am adresat-o Primăriei/ Consiliului Local Rădăuţi la data de 23 octombrie (cu o săptămână înaintea şedinţei de CL), prin care am solicitat noului Consiliu Local să înceapă lucrările de reparare a drumurilor, atât a celor asfaltate (prin plombări/lucrări de asfaltare), dar mai ales a celor pietruite (nemodernizate). La data aprobării bugetului pentru anul 2015, a fost alocată suma de 1.238.000 lei pentru aceste lucrări, la capitolul bugetar – <funcţionare>, însă, din motive binecunoscute (dizolvarea CL), lucrările nu au putut fi efectuate.  În acest moment, situaţia drumurilor este mai gravă, adică dezastruoasă. Pe lângă această impresionantă sumă, rămasă neutilizată din cauza blocajului administrativ, mai este prevăzută suma de 2.700.000 de lei la capitolul bugetar – <dezvoltare>”, a arătat Traian Andronachi.

Preşedintele Uniunii pentru Rădăuţi este de părere că administraţia locală trebuie să treacă de urgenţă la un susţinut program de refacere a reţelei stradale, pentru ca miile de oameni din oraş să scape de acest adevărat coşmar.

„Despre catacombele, şanţurile, abatizele şi ambuscadele din carosabil pot oferi referinţe, pe lângă locuitori, vizitatori sau cei care se află în tranzit, sutele de părinţi care zilnic sunt nevoiţi să parcurgă veritabile şedinţe de instrucţie de front, ducându-şi şi aducându-şi copiii la şi de la unităţile de învăţământ (cu titlu de exemplu amintim: Școala Nr. 5 „Bogdan Vodă”, Școala Nr. 1 „Gheorghe Popadiuc” sau la Școala Nr. 2, iar acestea sunt doar cele mai flagrante şi strigătoare cazuri de unităţi şcolare situate în zona gropilor rădăuţene ce nu pot fi evitate), sau cei care merg spre serviciu/şcoală (pe străzi precum str. Frâncei, Andronic Motrescu, Dobrogeanu Gherea, Plevnei, Jalcău etc.). Pentru a nu repeta greşelile anilor trecuţi, reamintim noii conduceri faptul că sumele de bani din buget care nu sunt folosite se pierd, ele nu se reportează şi nu se regăsesc în viitorul buget”, a mai spus Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Andronachi cere conducerii Primăriei Rădăuţi să repare drumurile din oraş.
 Vizualizări articol: 2760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Traian Andronachi cere conducerii Primăriei Rădăuţi să repare drumurile din oraş5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Așa-i, uăi! (1) trimis de
(29 oct 2015, 11:58:22
C-am fost Io* ieri la Capitala informală a Părții de Sus a Giumătății de Gios a Bokowinei. *
Ș-apăi am uitat să mă scobor la timp din microbuz, în stația care trebuie, fincă eram introbăgat pe sub scaune ca să-mi cat telefonul – care o căzut la hurducătura când microbuzu’ o dat în primul șanț antitanc, apoi să-mi mai caut bolintinul de identitate care l-am scăpat din mânuri când microbuzu’ o icnit din tăte tablele când s-o prăvălit în a doua lucrarea de artă militară de pe străzile Rădăuțiului și apoi să-mi caut cei doi dinți din față de HAUR, care mi-o căzut când microbuzu s-o priponit de-a binelea într-un gropalău mare cât craterul meterorului Tungusk.
Da’ norocu meu că s-o opintit microbuzu’ în crateru’ ceala, c-alminteri Io* nu opservam că trecusem de stanția de destinație și agiungeam draaqului pe la Marginea ca să cumpăr ceava oale de lut negru.

Buun!
Am făcut Io* o juma de oră de instrucție de front și instrucție tactică, printre obstacole, gropi, tranșee, sârmă ghimpată și puncte obligate de trecere, ** până am agiuns la Parchetul de pe lângă Lege. Ce-am fackut aclo îi numai treaba me, interesant în iconomia poveștii e că la ișâre din dugheana ceea scorojâtă, împuțâtă și dărăpănată ce are pretenția să se denumească PARCHET, ieream așa dus pe gânduri față de parșivenia nedisimulată pe care mi-o arătat-o Greuceanu-Sebastian, încât am impresia că grăiam sângur, dimpreună cu ilustrul și augustul meu alter-ego.
Pe cale de consecință, n-am fost atent când am dat cu vârful botinei din chiciorul drept într-o buză de groapă, tăioasă aidoma aisbergului de o transformat Taitanicul în submarim.
soundtrack: My heart will go on! – șî tot așa îngânam și eu cân' am văzut că mi s-o decupat talpa botinei de la vârf și până aproape de toc.
2.   Așa-i, uăi! (2) trimis de
(29 oct 2015, 12:02:17
Cum nu cunosc pi niminea în Rădăuți decât câteva persoane la care nu pot să le cer agiutor:Lola Cicci di Tormenta, Greuceanu Vaniușa Gică, Greuceanu Sebastian, n-am avut ce să fack decât să cer o buca de ață de rafie, de la un pâcălici care erea cocoțat pe un stâlp și lega cu sfoară fibra optică de la NETul celor de la Cromtel.
Cu sfoara aceea am învălătucit cobză talpa să steie oleacă lângă bocanc, ș-am luat-o agale, șontâc, după un model stereotipal implementat de Peneș Curcanul, dar care însă cânta un cânticel din First Uorld Uar:
„Pack Up Your Troubles in Your Old Kit-Bag, and Smile, Smile, Smile”.

Acesta cânticel îl cântam așa de rușâne, ca să pot trece pe ștrasse printe domnițele celea simandicöite, boite, botoxate și liposucționate, înțolite ca niște paparude de marasm nuclear, sau printre craii, becherii și boiarii ceia țâfnoși și orgolioși din urbea Rădăuczilor, care-ș masturbau gomoșenia egomaniei la purtător răsucindu-și-o după stilul mustăților Oberleutnanților Husari.
Șî cucoanele, și cuconii se uitau urât la mine și mă ocărau de-a valma cu sudalme nemeritate: MILOGULE! IOBAGULE! MARȘ și cumpără-ți opinci, CALICULE!
Inga așa m-am stecurat Io* până napoi la microbuz, care fusese scos cu macaraua din gropelnița în care-o căzut, iară șoferul, înainte de a pleca în cursă, se chinuia să-i prindă cu pocnituri tablele de la aripi și cu scotch bara de protecție și farurile.
Când o pornit mcrobuzu’ să plece din Rădăuți, am fackut ††† trii cruci mari și regulamentare (de la păr la păr) și am pornit cu îndemn ferm scrâșnit printre dinți:
MĂKAKÎN RĂDĂUȚUVOST!
3.   Așa-i, uăi! (note) trimis de
(29 oct 2015, 12:05:31
* Am fo’ la Parchetul de pe lângă Lege ca să-i tai moțul la dosărelul meu penal, că s-o făcut băițăl mare, de 1 an de zile în sfânta și nesimțita nelucrare, iară asăminea prilejuri festive musai trebuiesc celebrate după regulile lu' 488^1 - 488^6 din Noul Cod de Procedură penală.
Prevederi pe care nu le-o citit mulț’ dintre cei stipendiați de-a-m-proasta de la bugetul de stat cu sume anuale ale remunerării alcătuite din 6 cifre, dintre care ultimele 5 sau 4 sunt zerouri, motiv pentru care în numai ultima lună CSM a sancționat un număr de 2 judecători și un procuror pentru întârzâieri repetate în soluționarea lucrărilor sau de redactarea a hotărârilor.

** Cu câtă melalcoolie îmi amintesc de vremurile de aur ale scripturilor rumâne când mergeam la Rădăuți cu bicicleta! Era o splendoare.
Acuma CIU-CIU! Nici Montană de enduro să ai și tot nu te încumeți să străbați no-man’s-landul de pe străzile din Rădăuți.
Las că data aviatoare când merg, o să cer de la vicepremierul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne – căpitan izmenar gabriel oprea să-mi vândă, de la fostul M.Ap.N, un tanc T55-100. Cică amu’s ieftine de tot, se dau la promoție de tipul 3 la 10 lei.
Să vezi ce țâfliș o să mă plimb Io* cu Tancul prin Rădăuți când o să merg la Judecăcătorie ca să soluționez cererea de accelerare a procesului penal! Uiha! Abe aștept!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cidrul anti-mahmureală al bunicului O băutură nealcoolică simplă, sănătoasă, plăcută la gust și complet naturală se poate obține cu ușurință acasă, după metoda bunicilor, folosită și astăzi prin gospodăriile de la sat. Chiar dacă timpul de așteptare pare mult prea lung pentru... Citeşte