Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2015 - Anul XX, nr. 252 (6064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

„Caruselul contestaţiilor” pentru licitaţia de salubrizare menajeră a Sucevei ar putea fi oprit în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desemnarea unui operator de salubrizare menajeră a Sucevei pentru o perioadă de minim 12 ani, blocată de luni de zile din cauza contestaţiilor care se tot depun la CNSC de unul dintre competitori,  ar putea fi soluţionată doar dacă instanţele se vor pronunţa clar în această privinţă.

La această concluzie a ajuns conducerea municipalităţii sucevene după ce, la 8 luni de la demararea procedurilor de încredinţare a acestui serviciu public unui operator privat, licitaţia este blocată de contestaţiile care se depun una după alta.

„Pe 18 martie a fost pus pe SEAP caietul de sarcini al licitaţiei în care principalul punct era îngroparea a 145 de puncte de colectare a deşeurilor, pe 24 aprilie a fost demarată licitaţia, pe 3 iulie a fost desemnat câştigătorul, pe 13 iulie s-a depus o contestaţie din partea Rosal la CNSC, pe 13 august a venit o decizie de reevaluare a ofertelor, pe 31 august a fost desemnat din nou acelaşi câştigător, iar la început de septembrie a fost contestată şi această decizie a comisiei de licitaţie. Abia ieri a venit un răspuns de la CNSC prin care spune să facem o nouă reevaluare a ofertelor”, a spus miercuri viceprimarul Lucian Harşovschi, care a făcut ieri un scurt istoric al licitaţiei de salubrizare menajeră.

În prezent, municipalitatea suceveană are două variante la dispoziţie – fie să pună în aplicare decizia CNSC în maxim 15 zile de la primirea acesteia, fie să o conteste, la Curtea de Apel, în maxim zece zile de la primirea ei.

„Orice am face noi, ce decizie s-ar lua, ne vom trezi oricum cu o nouă contestaţie la CNSC. Cred că cel mai bine ar fi să se meargă în instanţă, să tranşăm odată, definitiv,  problema concesionării serviciului de salubrizare menajeră pe 12 ani”, a concluzionat Harşovschi, care este responsabil de activitatea de salubrizare a Sucevei.

Câştigătorul licitaţiei de salubrizare menajeră a Sucevei este asocierea de firme Florconstruct – Diasil, care prestează şi acum acest serviciu, temporar, în vreme ce contestaţiile depuse până acum la CNSC vin din partea Rosal, care a prestat anterior acest serviciu, o lungă perioadă de timp.

Până când nu se lămureşte clar cu cine semnează Primăria Suceava contractul de salubrizare menajeră pe 12 ani, nu se poate pune în aplicare măsura de îngropare a punctelor de colectare a deşeurilor, dorită de mulţi suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Caruselul contestaţiilor” pentru licitaţia de salubrizare menajeră a Sucevei ar putea fi oprit în instanţă.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Caruselul contestaţiilor” pentru licitaţia de salubrizare menajeră a Sucevei ar putea fi oprit în instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cidrul anti-mahmureală al bunicului O băutură nealcoolică simplă, sănătoasă, plăcută la gust și complet naturală se poate obține cu ușurință acasă, după metoda bunicilor, folosită și astăzi prin gospodăriile de la sat. Chiar dacă timpul de așteptare pare mult prea lung pentru... Citeşte