Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2015 - Anul XX, nr. 252 (6064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Nici cu medicaţie, nici cu meditaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E foarte greu să fii politician. Aşa se explică prestaţia deplorabilă a multora dintre cei care aleg să facă asta şi, în general, rata ridicată de eşec a breslei. În politică e nevoie de know-how, de muncă, de talent, dar mai ales de caracter. Asta face diferenţa şi-i oferă deţinătorului locul său în istorie. Caracterul implică respect de sine, faţă de oameni, dragoste de ţară şi presupune verticalitate şi onoare. Ne sună cunoscut doar în teorie pentru că, în practica zilelor noastre, e foarte greu să găsim exemple. Fie că ne raportăm la politica din teritoriu, fie la nivel central, cu greutate, jocurile se fac pe aceleaşi prinţipii: o mână spală pe alta, nu ştie stânga ce face dreapta. Avem totuşi pretenţia ca atunci când ne raportăm la preşedinţie, la guvern, politica să fie ceva mai elevată, protocolul, diplomaţia, şcoala să fie mai vizibile. Să fie. Dar marile aşteptări aduc şi mari dezamăgiri. La începutul acestei săptămâni premierul Victor Ponta spunea că preşedintele României, Klaus Iohannis, a plecat la Bruxelles „ca surda la horă”, ceea ce a sunat exact ca „muta la...” - ceva ce caracterul nu permite a fi spus public nici ca jurnalist, darămite ca politician. Era iritat prim-ministrul că şeful statului îşi permisese să spună că s-a plimbat la Sofia. Aşa înţeleg ei să arate care e masculul alfa, deşi nici unul dintre ei nu este. Dacă ar fi fost, nu şi-ar fi disputat asta declarativ, la un asemenea nivel, şi nici n-ar fi reacţionat ca suferind de bipolaritate cu toată diplomaţia pe care încearcă amândoi s-o fluture pe sub nasul nostru când şi când. Klaus Iohannis l-a invitat marţi pe Victor Ponta la o întâlnire. Contextul era tensionat şi aşteptam cu toţii rezultatele rundei a doua. Surpriză însă, preşedintele a ieşit să spună că întâlnirea cu premierul a fost una normală şi eficientă despre chestiunea refugiaţilor. Sigur că în politică e nevoie de nervi tari şi minte limpede, dar să treci brusc de la o stare la alta e semn de tulburare de personalitate. Pe de altă parte, la o zi după după ce spunea de preşedinte, surda, hora, premierul scrie public pe Twitter că-şi exprimă „deschiderea totală” pentru dialog şi pledează pentru „respect reciproc” şi colaborare „pentru bunul mers al României”. Am putea crede că ori au multiple personalităţi, ori fac yoga. Mi-e teamă, însă, că nu e nici una, nici alta. Ceea ce au ei nu le trece nici cu medicaţie, nici cu meditaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici cu medicaţie, nici cu meditaţie.
 Vizualizări articol: 1710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nici cu medicaţie, nici cu meditaţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cidrul anti-mahmureală al bunicului O băutură nealcoolică simplă, sănătoasă, plăcută la gust și complet naturală se poate obține cu ușurință acasă, după metoda bunicilor, folosită și astăzi prin gospodăriile de la sat. Chiar dacă timpul de așteptare pare mult prea lung pentru... Citeşte