Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2015 - Anul XX, nr. 252 (6064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat control

Prefectul se dezice de înjurăturile primarului Fron, dar administrativ îi dă dreptate în conflictul cu femeia agresată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Verificările dispuse de prefectul de Suceava, Constantin Harasim, la Primăria Cornu Luncii, după difuzarea prin presă a unei înregistrări video în care primarul comunei, Gheorghe Fron, agresa o localnică, s-au finalizat. Conform unui comunicat de presă remis, ieri, de biroul de presă al instituţiei, Corpul de Control al Instituţiei Prefectului a verificat cauzele care au determinat această situaţie şi a constatat că scandalul dintre primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, şi familia Tretiag datează din anul 2013 şi a pornit de la refuzul primăriei de a deconta o sumă de 50.000 de lei pe care familia Tretiag ar fi spus că a cheltuit-o pentru a face reparaţii la locuinţa socială pe care a primit-o cu chirie de la administraţia locală. În comunicatul Prefecturii se arată că în contractul de închiriere în data de 27 octombrie 2014 este stipulat ca familia care a închiriat să execute lucrările de reparaţii la imobil, iar contravaloarea acestora se va consemna întru-un proces verbal şi se va compensa cu chiria. Maria Tretiag, cea care l-a înregistrat pe primar când o dădea afară din biroul lui de la primărie şi o înjura, a solicitat decontarea sumei de 50.000 lei, însă fără a prezenta documente justificative în acest sens.

 

Reclamanta a avut bonuri şi facturi doar pentru 5.598 de lei

”Comisia de verificare a bonurilor valorice şi a facturilor privind materialele folosite la amenajarea apartamentului închiriat a constatat că doamna Tretiag Maria prezintă documente justificative doar pentru suma de 5.598 lei. Petenta Tretiag Maria a solicitat însă Comisiei de verificare şi decontarea cheltuielilor pentru anexă, magazine, materialele consumabile, lucru ce nu a fost acceptat deoarece acestea nu făceau obiectul contractului încheiat”, a constatat Corpul de Control al Prefecturii.

Dacă în ceea ce priveşte actele administrative ale primarului în raport cu reclamanta, inspectorii Prefecturii au reţinut justeţea poziţiei lui Gheorghe Fron, în ceea ce priveşte comportamentul său condamnabil faţă de femeie, prefectul Harasim nu-i găseşte nici o scuză.

”Instituţia Prefectului – judeţul Suceava se dezice de atitudinea primarului Gheorghe Fron privind utilizarea unor expresii jignitoare faţă de cetăţeni. Dorim să subliniem încă o dată aspectul că, în relaţiile cu cetăţenii, aleşii locali au obligaţia să se supună regulilor de curtoazie şi disciplină şi să nu folosească expresii injurioase, ofensatoare ori calomnioase”, se mai precizează în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul se dezice de înjurăturile primarului Fron, dar administrativ îi dă dreptate în conflictul cu femeia agresată.
 Vizualizări articol: 2269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Prefectul se dezice de înjurăturile primarului Fron, dar administrativ îi dă dreptate în conflictul cu femeia agresată2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cidrul anti-mahmureală al bunicului O băutură nealcoolică simplă, sănătoasă, plăcută la gust și complet naturală se poate obține cu ușurință acasă, după metoda bunicilor, folosită și astăzi prin gospodăriile de la sat. Chiar dacă timpul de așteptare pare mult prea lung pentru... Citeşte