Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2015 - Anul XX, nr. 252 (6064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Visul lui Nechifor este înfiinţarea unei companii de zbor Bucovina Airlines

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri seară, la Aeroportul „Ştefan cel Mare”, că visul său este înfiinţarea în viitor a unei companii de zbor care să se numească Bucovina Airlines. Cătălin Nechifor a fost prezent, alături de autorităţile judeţene din Botoşani, la o întâlnire cu peste o sută de reprezentanţi ai mediului de afaceri din cele două judeţe, în care a prezentat lucrările de modernizare efectuate, precum şi planul de dezvoltare pe viitor. Într-una din intervenţiile sale, Cătălin Nechifor a spus că „visul meu este să avem la Suceava şi Botoşani Bucovina Airlines, pentru a asigura astfel lejeritate şi echilibru în zborurile de pe Aeroportul <Ştefan cel Mare>. Preşedintele CJ Suceava a spus că o astfel de companie ar putea asigura zboruri către mai multe destinaţii din Europa. În acelaşi timp, Nechifor a precizat că atât el, cât şi cei din conducerea aeroportului au început deja discuţiile cu reprezentanţi ai unor companii low-cost importante, pentru a opera zboruri din Suceava. În cadrul întâlnirii de ieri seară, Cătălin Nechifor a amintit că Tarom îşi va relua cursele pe Aeroportul Suceava de pe data de 12 noiembrie, făcând un apel la oamenii de afaceri să folosească cât mai mult această cursă, astfel încât compania să-şi dezvolte activitatea de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”. De altfel, la îndemnul şefului CJ Suceava, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Botoşani a anunţat că va trimite către Tarom o solicitare oficială, semnată de cei mai importanţi oameni de afaceri botoşăneni, pentru dezvoltarea orarului de zbor de la Suceava, inclusiv operarea de curse zilnice. Alături de autorităţile sucevene, atât prefectul de Botoşani, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani au ţinut să aprecieze investiţia de la Suceava şi au declarat că aceasta poate fi un sprijin pentru dezvoltarea mediului de afaceri din ambele judeţe.

La rândul său, preşedintele CCI Suceava, Sorin Iacob, a spus că este mândru că a putut să participe la dezvoltarea aeroportului, adăugând că „prin efortul tuturor oamenilor de afaceri, acest aeroport îşi va găsi menirea. Importanţa aeroportului a fost evidenţiată şi de preşedintele Federaţiei IMM Suceava, Iuliana Agheorghicesei, care a subliniat că reprezentanţii IMM-urilor îşi doresc cât mai multe curse către destinaţii spre Europa, dar şi că aeroportul poate fi un factor important pentru dezvoltarea turismului în judeţul Suceava”.

Nu în ultimul rând, Nechifor a prezentat şi proiectul de dezvoltare a aeroportului, prin transformarea pavilionului principal al Centrului Economic Bucovina într-un terminal pentru plecări internaţionale şi a altor două pavilioane în terminal pentru sosiri internaţionale. Nechifor a mai spus că încă două pavilioane ale Centrului Economic vor fi amenajate ca terminal pentru sosiri şi plecări cargo, făcând un apel către oamenii de afaceri să folosească acest tip de transport în activitatea lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Visul lui Nechifor este înfiinţarea unei companii de zbor Bucovina Airlines.
 Vizualizări articol: 3256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 9 voturi
Visul lui Nechifor este înfiinţarea unei companii de zbor Bucovina Airlines2.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna idee sa cautati din timp curse aeriene! trimis de
(29 oct 2015, 12:39:50


Ar fi de dorit, sa se ia în calcul, amenajări mai ample care să permită îmbarcări de la burduf, cum există pe aeroporturile mai mari. Insa, acest lucru, vor presupune ceva investiţii, deoarece trebuie prelungită platforma să se poată apropia aeronavele.

Austriecii nu ar tolera sa fie neglijati. In Bucovina se vor simti ca acasa, ca deh, au plecat nu de mult. Mare jale la 1918 cind au pierdut cireasa de pe tort a Imperiului, Bucovina.
Dar pe bune, ca si Bucovina a urcat pe scara civilizatiei...

2.   Gud aideia! trimis de
(29 oct 2015, 13:44:57
DE CE NU?confused
personal s-ar găsi, formă de organizare juridică s-ar găsi, câteva zeci de locuri de muncă ar fi binevenite în această regiunei dont want to see uitată deangel Domnul ZEU.
Paciemu niet?i dont know

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cidrul anti-mahmureală al bunicului O băutură nealcoolică simplă, sănătoasă, plăcută la gust și complet naturală se poate obține cu ușurință acasă, după metoda bunicilor, folosită și astăzi prin gospodăriile de la sat. Chiar dacă timpul de așteptare pare mult prea lung pentru... Citeşte