Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2015 - Anul XX, nr. 252 (6064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme juridice

Fostul primar din Brodina a dat propriilor firme contracte de 2,6 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul primar din Brodina, Vasile Viorel Melen, a fost găsit în conflict de interese de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru că ar fi semnat contracte cu două firme la care figurase ca asociat şi administrator. Valoarea contractelor se ridică la 11.535.939 de lei, adică aproximativ 2,6 milioane de euro, bani care au provenit de la bugetul de stat, bugetul local şi din fonduri europene nerambursabile.

„Melen Vasile Viorel a semnat, în calitate de primar al comunei Brodina, nouă contracte de lucrări şi servicii, precum şi trei acorduri-cadru de servicii, încheiate între primărie şi SC FORESTBROD SRL, respectiv SC DARO FOREST SRL, precum şi ordinele de plată prin care s-au efectuat plăţi către aceste societăţi comerciale. Melen Vasile Viorel a fost administrator şi asociat al celor două societăţi comerciale până în luna iunie 2012. De asemenea, soţia persoanei evaluate a deţinut calităţile de asociat şi administrator al SC FORESTBROD SRL până la data de 19 iunie 2012, precum şi pe cea de angajat cu contract individual de muncă în perioada 1 mai 2003 - 22 martie 2013. De asemenea, acesta a semnat alte patru contracte de vânzare-cumpărare, încheiate de Primăria Comunei Brodina cu soţia şi fiul persoanei evaluate, precum şi cu SC FORESTBROD SRL. Mai mult, acesta a aprobat rapoartele care au stat la baza atribuirii a trei dintre contractele de lucrări menţionate anterior, contracte de finanţare din fonduri europene nerambursabile”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Inspectorii ANI consideră că fostul primar din Brodina a avut posibilitatea să anticipeze „realizarea unui folos material” pentru soţia şi fiul său, respectiv pentru SC FORESTBROD SRL şi SC DARO FOREST SRL, societăţi la care acesta a deţinut funcţia de administrator şi calitatea de asociat.

„De asemenea, Agenţia a identificat şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii asimilate faptelor de corupţie, prevăzute de art. 12 din Legea 78/2000, şi a infracţiunii de conflict de interese, incriminate de art. 301 Cod Penal, motiv pentru care a fost sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava”, se mai menţionează în comunicatul ANI.

Reprezentanţii acestei instituţii au mai precizat că Vasile Viorel Melen a fost informat de această procedură, iar fostul primar a depus la dosar un punct de vedere în apărarea sa.

Contactat telefonic, fostul primar din Brodina a precizat că nu-şi aminteşte toate amănuntele legate de contractele incriminate, motiv pentru care s-a abţinut să formuleze un punct de vedere elaborat.

„Aştept să mi se trimită şi mie hârtiile şi apoi voi vedea ce este de făcut”, a declarat Vasile Viorel Melen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul primar din Brodina a dat propriilor firme contracte de 2,6 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul primar din Brodina a dat propriilor firme contracte de 2,6 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cidrul anti-mahmureală al bunicului O băutură nealcoolică simplă, sănătoasă, plăcută la gust și complet naturală se poate obține cu ușurință acasă, după metoda bunicilor, folosită și astăzi prin gospodăriile de la sat. Chiar dacă timpul de așteptare pare mult prea lung pentru... Citeşte