Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2015 - Anul XX, nr. 252 (6064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Ţeparul Radu Ivaş şi soţia sa, trimişi în judecată pentru înşelăciuni cu termopane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afaceristul Radu Alexe Ivaş a fost trimis în judecată pentru fapte de înşelăciune comise în 2013, fiind vorba de contracte neonorate privind montarea de tâmplărie din PVC şi sume încasate în contul avansului, pe care păgubiţii nu le-au mai recuperat. Radu Alexe Ivaş a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune”, alături de soţia sa, Mihaela Iuliana Ivaş, ancheta fiind instrumentată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

După cum am mai relatat în Monitorul de Suceava, Radu Alexe Ivaş a fost reclamat în ultimele luni de zile pentru alte numeroase înşelăciuni de acelaşi gen. Asta după ce acesta, eliberat din închisoare în prima parte a acestui an, unde a fost închis pentru evaziune fiscală, şi-a deschis o nouă societate, cu punct de lucru în cartierul George Enescu al municipiului Suceava. 

 

·        Faptele pentru care au fost trimişi în judecată soţii Ivaş

 

Revenind la ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, cei doi soţi au fost trimişi în judecată pentru patru infracţiuni de înşelăciune, comise în perioada iulie-noiembrie 2013. În total, au fost identificate şapte părţi vătămate, cu precizarea că iniţial numărul acestora a fost mai mare, dar o parte şi-au retras ulterior plângerile.

„Inculpaţii au indus în eroare persoanele vătămate, cu prilejul încheierii şi derulării unor contracte privind efectuarea unor lucrări de montare geamuri termopan, subsecvente achiziţionării acestora şi plăţii unor sume de bani în avans, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, în scopul obţinerii unor foloase patrimoniale injuste, cauzându-le acestora pagube financiare însemnate”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată. Pagubele nu sunt tocmai mici, în toate cazurile fiind vorba de mii de lei daţi în avans pentru lucrări care nu au mai fost efectuate. Procurorii au mai reţinut în culpa celor doi şi faptul că au trecut în contracte perioade de executare a lucrărilor foarte întinse (de ordinul lunilor de zile).

Printre victimele lui Ivaş de la Câmpulung Moldovenesc se numără şi un poliţist care avea în spate 30 de ani de carieră.

Radu Alexe Ivaş a fost condamnat la un an de închisoare în mai 2014 pentru evaziune fiscală şi sustragere de sub sechestru.

Înainte de a fi închis pentru evaziune fiscală, dar şi ulterior, pe numele firmei sale de termopane s-au adunat zeci de reclamaţii de la suceveni care au dat sume în avans pentru lucrări, iar apoi s-au trezit că sunt duşi cu vorba de la o săptămână la alta. În perioada în care Radu Ivaş a fost închis, afacerea a fost preluată de soţia sa.

 

Oameni exasperaţi îl caută zilnic pe Radu Ivaş

Punctul de lucru al firmei lui Radu Ivaş este încă deschis în cartierul George Enescu, zilnic acesta fiind căutat de oameni exasperaţi, care au dat sume în avans pentru lucrări care nu au fost efectuate.

Cel mai revoltător este cazul a doi bătrâni trecuţi de vârsta de 80 de ani, care au achitat în jur de 1.500 de euro în avans pentru schimbarea geamurilor şi uşilor de la un apartament, iar vechea tâmplărie le-a fost dată jos de la mijlocul lunii august. Acum, în prag de iarnă, cei doi bătrâni stau tot fără geamuri la apartament. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţeparul Radu Ivaş şi soţia sa, trimişi în judecată pentru înşelăciuni cu termopane.
 Vizualizări articol: 2145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţeparul Radu Ivaş şi soţia sa, trimişi în judecată pentru înşelăciuni cu termopane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cidrul anti-mahmureală al bunicului O băutură nealcoolică simplă, sănătoasă, plăcută la gust și complet naturală se poate obține cu ușurință acasă, după metoda bunicilor, folosită și astăzi prin gospodăriile de la sat. Chiar dacă timpul de așteptare pare mult prea lung pentru... Citeşte