Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2015 - Anul XX, nr. 187 (5999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii anchetă

Acoperişul liceului din Rădăuţi, luat pe sus de o tornadă, construit de cârpaci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Verificările efectuate de o comisie mixtă la Colegiul ”Andronic Motrescu” din Rădăuţi, după ce, în data de 19 iulie a.c., acoperişul internatului a fost luat pe sus de o tornadă aproape 100 de metri peste şosea, copaci şi clădiri şi izbit violent într-un bloc de locuinţe, au scos la iveală o serie de nereguli în legătură cu modul în care a fost construit acoperişul.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat, ieri, că investigaţiile au arătat că lucrările de construire şi ulterior de reabilitare la şarpantă şi învelitoare la clădirea internatului au fost executate fără obţinerea în prealabil a autorizaţiei de construire şi fără ca Inspectoratul Judeţean în Construcţii Suceava să fi fost înştiinţat de începerea lucrărilor. La control nu a fost prezentat proiectul tehnic verificat de specialişti atestaţi, acordul proiectantului iniţial sau o expertiză tehnică privind intervenţia la acoperişul în cauză. De asemenea, nu au fost prezentate documente cu privire la certificarea calităţii lucrărilor, devenite ascunse, şi nici de recepţie calitativă pe faze de execuţie, cu atât mai puţin documente de certificare a calităţii produselor folosite în construcţii. Verificările efectuate la acest liceu au mai arătat grave nereguli în ceea ce priveşte cartea tehnică a construcţiei şi modul în care este organizată activitatea de urmărire în exploatare a construcţiilor aflate în proprietate.

 

Acoperişul zburător a fost construit în urmă cu circa şapte ani

Conform prefectului Harasim, pe lângă măsurile de intrare în legalitate, comisia de control a dispus efectuarea de lucrări urgente de intervenţie la clădirea internatului ”pentru satisfacerea tuturor cerinţelor esenţiale de calitate”.

Constatările echipei de control arată că acoperişul internatului Colegiului ”Andronic Motrescu” a fost construit de mântuială şi doar o minune a făcut ca la incidentul de luna trecută să nu fie nimeni rănit, când 675 de metri pătraţi de acoperiş au zburat de pe clădire, ziua, în jurul orei 16.30.

Acoperişul a fost smuls în totalitate de vântul puternic şi o parte a căzut peste o clădire destinată practicii elevilor. Cealaltă parte de acoperiş, de aproximativ 90 de metri pătraţi, a fost aruncată de tornadă peste şosea, peste arborii cu o înălţime de circa 20 de metri de pe marginea drumului, şi s-a izbit violent în partea superioară a unui bloc de locuinţe. Mai multe geamuri ale blocului, aflat la circa 100 de metri de internat, au fost distruse, iar faţada a fost afectată pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi. De asemenea, s-au degradat şi doi metri liniari de astereală şi acoperiş.

Acoperişul internatului a fost construit în urmă cu aproximativ şapte ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acoperişul liceului din Rădăuţi, luat pe sus de o tornadă, construit de cârpaci.
 Vizualizări articol: 2296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acoperişul liceului din Rădăuţi, luat pe sus de o tornadă, construit de cârpaci5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei