Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2015 - Anul XX, nr. 187 (5999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patrule auto şi pedestre

Efective sporite de poliţie şi jandarmi în judeţ, în weekend, de Sfânta Maria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei au anunţat că în weekendul care urmează vor spori efectivele de menţinere a ordinii publice, date fiind evenimentele religioase, cultural-artistice sau sportive programate pentru acest sfârşit de săptămână, la care se estimează participarea unui număr foarte mare de persoane.

 

Drumuri pline de radare şi aproape 600 de poliţişti de ordine publică pe străzi 

„În cele trei zile în care se acţionează cu efective sporite, 574 de poliţişti de ordine publică sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. La aceştia se adaugă 195 de poliţişti din structurile rutiere şi investigaţii criminale. Acestora li se vor adăuga şi alte forţe în vederea menţinerii ordinii publice în zona celor peste 500 de lăcaşe de cult unde se vor organiza ceremonii religioase. În aceste zone vor fi organizate 309 patrule auto şi 71 de patrule pedestre”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu. Acesta a precizat că vor fi în teren şi ofiţeri şi agenţi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care vor acţiona pe linia prevenirii şi combaterii faptelor penale şi contravenţionale privind actele de comerţ.

De asemenea, aşa-zişii mascaţi ai poliţiei, luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, vor fi pregătiţi să intervină în orice moment.

„Zilnic vor acţiona opt autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, 165 de poliţişti rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere”, a completat subcomisarul Epureanu, precizând că principalele drumuri naţionale şi europene pe care vor acţiona aparatele radar sunt DN 2, DN 17, DN 2H, DN 29, DN 18 şi DN 2E.

Şi în staţiile CFR, triaje şi trenuri vor patrula poliţiștii Serviciului Transporturi, având deja stabilit planul de acţiune pentru sfârşitul de săptămână.

 

Jandarmeria Suceava îşi trimite mai toate efectivele pentru desfăşurarea în condiţii optime a manifestărilor programate în weekend  

Jandarmii vor asigura în principal măsurile de ordine publică în zonele în care vor fi organizate evenimentele programate pentru acest sfârşit de săptămână, de la manifestările religioase organizate de Sf. Maria Mare, la Cacica şi Hagigadar, la Festivalul Medieval de la Cetatea de Scaun şi zilele localităţilor Vicovu de Sus, Bălăceana, Adâncata şi Bădeuţi.

De asemenea, lucrătorii celor opt posturi de jandarmi montane (Vatra Dornei, Broşteni, Dorna Candrenilor, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Arbore, Frasin şi Gura Humorului) vor desfăşura activităţi preventive pe traseele turistice, în staţiunile montane de interes naţional, în apropierea locurilor de agrement, spaţiilor de cazare şi locurilor de campare a turiştilor, precum şi în zona obiectivelor UNESCO (Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Humorului şi biserica din comuna Arbore).

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la manifestări să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a transmis maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.

 

Programul manifestărilor la care jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică

Reprezentanţii Jandarmeriei au transmis şi o listă cu manifestările la care vor asigura măsurile de ordine publică. Iar evenimentele organizate începând de astăzi şi până duminică inclusiv nu sunt deloc puţine:

- manifestările religioase organizate în perioada 14-15 august la Basilica Minor din Cacica şi mănăstirile Putna şi Rarău, cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului;

- manifestările religioase prilejuite de hramul Mănăstirii Hagigadar (16 august);

- sfinţirea unei biserici din comuna Siliștea (16 august);

- Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, în municipiul Suceava, în perioada 13-16 august;

- manifestările cultural-artistice prilejuite de zilele localităţilor Vicovu de Sus, Bălăceana (15 august), Adâncata şi Bădeuţi (15-16 august);

- Festivalul Naţional al Păstrăvului, în localitatea Ciocăneşti (15-16 august);

- Festivalul „Din obcini cântec răsună”, în localitatea Moldoviţa, și “Hora din Cornu Linii”, în comuna Marginea (15 august);

- Festivalul de Artă și Cultură Urbană “Dorna Art” (13-16 august) și Zilele Filmului Istoric (14-16 august), manifestări organizate în municipiul Vatra Dornei;

- Festivalul „Baia – File de Istorie” (14-15 august);

- Cursa de accelerare pe pista Aerodromului Floreni, în comuna Dorna Candrenilor (15-16 august);

- Meciul de fotbal dintre echipele AS Silva Udești și ACS Bucovina 2 Pojorâta (Supercupa AJF Suceava), în ziua de 15 august, pe stadionul din comuna Fântânele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Efective sporite de poliţie şi jandarmi în judeţ, în weekend, de Sfânta Maria.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Efective sporite de poliţie şi jandarmi în judeţ, în weekend, de Sfânta Maria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei