Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2015 - Anul XX, nr. 187 (5999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurenţă

Trei companii înscrise în „cursa” de preluare a termoficării Sucevei pentru următorii 20 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul zilei de ieri s-a desfăşurat etapa finală a licitaţiei de desemnare a unui nou operator de transport şi distribuţie a energiei termice către cele aproape 20.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare a Sucevei.

Conform reglementărilor legale, la etapa de negocieri directe au putut participa doar firmele care s-au prezentat  cu oferte la una din etapele anterioare ale licitaţiei de termoficare - Thermonet, Transagent SRL şi Veolia Energie.

„Toate cele trei oferte sunt eligibile, încât, dacă nu ar fi fost etapa de negociere directă, ci una din etapele anterioare, astăzi am fi putut desemna un câştigător. S-a stabilit ca de marţi, începând cu orele 09.00, 11.00 şi 13.00, câte un ofertant să intre la negociere. Atunci va fi deschisă şi oferta tehnică a fiecăreia dintre companii, datele de acolo fiind confidenţiale”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care face parte şi din comisia de licitaţie.

Ziua de 18 august se anunţă a fi una lungă, dar cu o miză foarte importantă pentru municipiul Suceava şi zeci de mii de suceveni, pentru că atunci se va decide cine le va furniza apa caldă şi căldură nu doar în sezonul rece care se apropie, ci în următorii 20 sau chiar 30 de ani, existând şi posibilitatea de prelungire a contractului.

„Rugămintea noastră către ei a fost ca reprezentanţii prezenţi la negocieri să aibă putere de decizie, astfel încât la finele zilei de marţi să putem desemna un câştigător al licitaţiei sau măcar să fim cât mai aproape de a şti cine se va ocupa de termoficarea oraşului în următorii 20 de ani”, a precizat  Lucian Harşovschi.

 

Firmele care vor să preia termoficarea Sucevei

Cine sunt cei trei ofertanţi care vor să preia activitatea prestată până acum de Termica, societate intrată în faliment?

Thermonet este compania înfiinţată de actualul producător de energie termică, Bioenergy Suceava, împreună cu compania Elsaco, care a modernizat mai multe dintre punctele termice din oraş şi gestionează repartitoarele din locuinţele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Thermonet a participat şi la licitaţia anterioară de privatizare a serviciului de termoficare al Sucevei, dar negocierile cu Primăria Suceava s-au blocat în etapa finală.

Transagent este noua societate de termoficare înfiinţată ca urmare a unei decizii a Consiliului Local Suceava, care este şi unic acţionar, aceasta fiind gândită ca o variantă de rezervă în cazul în care Termica intră în faliment şi nu mai poate presta acest serviciu public. Între timp, noua societate a şi fost autorizată de ANRSC să presteze servicii de termoficare.

Ultimul concurent intrat în „cursa” pentru preluarea termoficării din Suceava este Veolia Energie – subsidiara grupului Dalkia în România, care se ocupă de administrarea sistemelor de termoficare din mai multe oraşe din România – Iaşi, Ploieşti, Tulcea.

Rămâne de văzut care dintre aceste companii oferă cele mai bune condiţii de preluare a serviciului public de termoficare, care necesită măsuri concrete de îmbunătăţire, prin investiţii constante şi o gestionare eficientă a reţelelor din oraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei companii înscrise în „cursa” de preluare a termoficării Sucevei pentru următorii 20 de ani.
 Vizualizări articol: 1746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei companii înscrise în „cursa” de preluare a termoficării Sucevei pentru următorii 20 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa fie urmarite conditiile de perspectiva.... trimis de
(14 aug 2015, 13:35:12
Tevile prin apartamente sunt ruginite, colmatate ! Si asta este un motiv pentru care oamenii au parasit Sistemul Centralizat si nu au de gind sa se mai intoarca.
Tevile prin apartamente sunt ruginite, au peste 40 ani. Ar fi de dorit sa se aiba in vedere un plan al Primăriei Suceava, pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de distribuție a agentului termic pe la subsoluri si prin apartamente, eventual si cu contributia locatarilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei