Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2015 - Anul XX, nr. 187 (5999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pelerinaj

Mii de pelerini, aşteptaţi la Cacica pe 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de pelerini sunt aşteptaţi anul acesta la sanctuarul naţional marian de la Cacica în zilele de 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. La celebrările de anul acesta vor fi prezenţi şi ÎPS Agostino Marchetto, arhiepiscop emerit din Italia, şi PS László Bíró, episcop militar din Ungaria, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

Potrivit documentului, în afara pelerinilor din România, vor fi prezenţi credincioşi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria, Italia, preoţi şi autorităţi civile. Printre pelerini vor fi: PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.

Vineri, 14 august, la ora 12.00, pr. Emilian Cătălin, OFMConv., provincial al Fraţilor Minori Conventuali din România, va celebra sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului. Predicile de la Liturghiile principale vor fi ţinute de pr. Iosif Bisoc, paroh de Buruieneşti.

Din programul celebrărilor de la Cacica face parte pelerinajul tinerilor şi al persoanelor consacrate de vineri, 14 august, fiind condus de PS Aurel Percă. Pelerinajul pe jos începe la circa 5 km de Cacica, la ora 12.00, urmând ca la ora 13.30 să aibă loc ritul primirii tinerilor pelerini, iar la ora 18.00 va fi sfânta Liturghie celebrată de PS Aurel Percă, animată de tineri şi de persoane consacrate.

Privegherea mariană cu lumânări de la ora 22.00 constituie pentru pelerini apogeul ajunului sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Rugăciuni şi cântece în cinstea Maicii Domnului se vor înălţa din inimile pelerinilor. Celebrarea va fi prezidată de PS Petru Gherghel.

În ziua de hram, sâmbătă, 15 august, vor avea loc, la ora 06.00, sfânta Liturghie în limba română, iar la ora 07.30 sfânta Liturghie greco-catolică. Liturghia în limba maghiară, prezidată de PS László Bíró, va fi la ora 08.30, iar Liturghiile în limba polonă şi în limba germană, la ora 09.15.

În centrul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului este Liturghia de hram celebrată la ora 11.00 de episcopul de Iaşi, care va ţine şi cuvântul de învăţătură. ÎPS Agostino Marchetto va avea un mesaj special pentru pelerini la sfârşitul Liturghiei. La Liturghie vor fi prezenţi episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din străinătate. La final icoana va fi purtată în procesiune în jurul bisericii şi vor fi binecuvântate florile şi obiectele religioase aduse de pelerini.

„Cu siguranţă, şi anul acesta de la Cacica mulţi se vor reîntoarce spre casele lor reînnoiţi sufleteşte. Dumnezeu va vorbi multor inimi, iar icoana Maicii Domnului din sanctuar, copie fidelă a celei de la Częstochowa, va îndrepta privirile multor pelerini spre cea care este <plină de har> pentru a contempla împreună cu ea minunile pe care Dumnezeu le face zi de zi cu noi”, transmit reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de pelerini, aşteptaţi la Cacica pe 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.
 Vizualizări articol: 1342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de pelerini, aşteptaţi la Cacica pe 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei