Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2015 - Anul XX, nr. 187 (5999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Dorneşti

Două gospodării cuprinse de un incendiu. Una dintre ele - distrusă complet de flăcări, de la o improvizaţie electrică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un puternic incendiu a izbucnit miercuri după-amiază în comuna Dorneşti, o gospodărie întreagă, cu casă şi anexe, fiind cuprinse de flăcări, focul extinzându-se şi la o casă învecinată.

Incendiul a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, în jurul orei 15.40, la faţa locului fiind trimise şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

Viorica Bucur, în vârstă de 44 de ani, mamă a şapte copii, şi-a îngropat nu de mult soţul, iar miercuri după-amiază o nouă nenorocire s-a abătut peste familia ei.

În câteva minute, flăcările i-au înghiţit gospodăria, primii sosind la faţa locului lucrătorii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Dorneşti.

Câteva minute mai târziu au ajuns şi efectivele ISU Suceava, însă mare parte din gospodăria femeii era deja cuprinsă de flăcări, existând riscul ca incendiul să se propage la alte patru gospodării.

Localnicii au dat o mână de ajutor pentru a mai salva din bunuri.

 „Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 160 de metri pătraţi, bucătăria de vară, adăpostul de animale, o magazie şi depozitul de furaje pe o suprafaţă totală de aproximativ 500 de metri pătraţi. Au mai ars circa 500 baloţi de fân şi 20 de metri cubi lemn de foc. S-au degradat planşeul şi pereţii casei, precum şi bunuri casnice. În incendiu au pierit doi porci, 40 de iepuri şi 30 de păsări de curte”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Pompierii mai arată că flăcările au afectat şi o gospodărie învecinată, unde au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din spatele casei.

Reprezentanţii ISU au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric generat de conductori electrici cu improvizaţii. La tabloul principal de racordare la energie electrică al locuinţei s-a constatat că mai erau alimentate trei gospodării.

 

Primarul comunei: „O echipă, două de consilieri o să meargă să strângă ajutoare, în localitate, poate şi din alte părţi”

Primarul comunei Dorneşti, Gheorghe Luţa, a fost şi el la prezent la faţa locului în timpul operaţiunilor de stingere a incendiului.

El a declarat că va demara o campanie de întrajutorare a femeii căreia flăcările i-au distrus gospodăria.

„Acum câteva luni i-a murit soţul, o să încercăm să o ajutăm. O echipă, două de consilieri o să meargă să strângă ajutoare, în localitate, poate şi din alte părţi”, a spus primarul.

Gheorghe Luţa a completat că proprietara casei incendiate s-a mutat după nenorocirea de acum două zile la un fiu de-al ei, care locuieşţe în apropiere.

Ea are şapte copii, însă, spune primarul, mare parte dintre aceştia erau mutaţi la casele lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două gospodării cuprinse de un incendiu. Una dintre ele - distrusă complet de flăcări, de la o improvizaţie electrică.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două gospodării cuprinse de un incendiu. Una dintre ele - distrusă complet de flăcări, de la o improvizaţie electrică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei